Dronningen gav lakridskonge en idé: Delte gaver ud til sygeplejersker nytårsnat

Morten Kornbech har efter sin nytårstur fået henvendelser fra andre af hovedstadens akutmodtagelser, som også gerne ville have haft besøg. Her får Kristine Bine Hansen (th) fra Glostrup Hospital en kasse med 7,4 kilo lakrids af Sebrina Thyssen og Silje Kent (i midten) fra Bagsværd Lakrids. (Foto: Foto: Morten Kornbech)

Seks akutmodtagelser og en brandstation fik overraskende besøg nytårsnat. Og så var det dronning Margrethes skyld.

"Det er den bedste nytåraften, jeg nogensinde har haft".

Sådan siger direktøren for Bagsværd Lakrids, Morten Kornbech, efter han nytårsnat skabte glæde på blandt andet flere akutmodtagelser.

Han tog nemlig dronning Margrethe på ordet, fyldte bilen med lakrids og kørte i den spæde nytårsnat rundt og delte lakrids ud til seks akutmodtagelser i hovedstadsområdet - og en enkelt brandstation i Birkerød, skriver TV 2 Lorry.

- Min mor har selv været sygeplejerske i mange år, så jeg kender til, hvordan det er. Jeg synes, min mor er supersej, og det synes jeg også, alle dem, der arbejder Nytårsaften, er, siger Morten Kornbech til TV 2 Lorry.

I sin nytårstale sendte dronningen traditionen tro en tak til dem der var på arbejde i nytåret: "Det er langt fra alle, der kan holde fri i aften. Herhjemme i Danmark er beredskab, politifolk, soldater og brandmænd på vagt. De sørger for, at vi andre kan fejre nytår trygt og sikkert (...) Jeg ønsker et godt nytår til de mange, der arbejder for os alle i aften".

Artiklen fortsætter under billedet ...

Morten Kornbech er fanget af en flok glade ansatte på Hvidovre Hospital. Foto: Privat

Morten Konbechs nytårs-tur begyndte hos de ansatte i akutmodtagelsen i Hillerød, derefter gik turen til Birkerød, Frederikssund Hospital, Herlev Hospital, Rigshospitalet, Bispebjerg Hospital og til sidst Hvidovre Hospital.

- Jeg kørte rundt hele natten og var først hjemme klokken seks om morgenen, men det var helt vildt fedt. Jeg tror, jeg har trykket omkring hundrede sygeplejersker i hånden, og det er den bedste nytårsaften, jeg nogensinde har haft.

- Jeg gør det igen til næste år, og så må jeg også forbi plejehjemmene, lover Morten Kornbech.

Initiativet har gjort indtryk. Blandt andre fortæller lægesekretær Bettina Larsen fra akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital til TV 2 Lorry, at besøget skabte glæde:

- Det er vi ikke vant til, så vi blev meget glade. Alle fik en pakke med lakrids, og så havde han også noget med, som han skar ud til os, så vi kunne smage. Jeg tænker ikke, at han gjorde for reklamens skyld, men fordi han virkelig var taknemmelig og af et godt hjerte.