Drengebande plyndrer konstant Netto-butik: Ansatte er magtesløse
Så sent som lørdag aften fik DøgnNetto hele tre gange besøg af drengene, der stjal varer for cirka 6.000 kroner samlet. Foto: Scanpix/arkiv
Hverken Københavns Politi eller justisminister Søren Pind ønsker at kommentere sagen.

En Netto-butik i det nordvestlige København er så plaget af unge med indvandrerbaggrund, der grinende og ligeglade går ind i butikken ved højlys dag og stjæler for tusindvis af kroner, at butikkens souschef nu har rettet en direkte appel om hjælp til justitsminister Søren Pind.

Det fortæller Radio24syv.

"Jeg skriver til dig i afmagt, da jeg cirka en gang om ugen er udsat for grove butikstyverier fra unge mennesker. Når dette bliver anmeldt, og det gør det hver gang, lader det desværre ikke til, at politiet har ressourcer til at gøre noget ved sagen. Dette til trods for at jeg hver gang oplyser, at jeg har videoovervågning på de pågældende mennesker. Vi står i øjeblikket i en situation af totalt afmagt," fremgår det af brevet, der mandag blev sendt til justitsministeren.

- Jeg sendte Søren Pind et brev, da jeg simpelthen ikke længere ved, hvad jeg skal stille op. Vores butik kan ikke holdes kørende, hvis de bliver ved med at stjæle, som de gør. De kommer hver uge, til tider flere gange om dagen, siger Jakob, souschef i DøgnNetto i Brønshøj i det nordvestlige København, til Radio24syv.

Han ønsker kun sit fornavn nævnt af sikkerhedshensyn.

 

Så sent som lørdag aften fik DøgnNetto hele tre gange besøg af drengene, der stjal varer for cirka 6.000 kroner samlet.

- De er iskolde, og mig og mine ansatte kan intet stille op. De sidste tre måneder har de stjålet varer for mere end 20.000 kroner, siger Jakob til Radio24syv.

I begyndelsen undlod DøgnNetto at melde drengene, men efterhånden som tyverierne tog fart, begyndte souschefen at kontakte politiet. Det har han gjort fire gange nu, men politiet har ikke været ude og kigge på videoovervågning. De beder om en mail i stedet.

Dansk Supermarked, der ejer Netto, beklager situationen over for radiostationen.

Thomas Clement, regionsleder i Dansk Supermarkeds DøgnNetto-afdeling, fortæller, at der før har været lignende problemer i andre Netto-butikker.

Hverken Københavns Politi eller justisminister Søren Pind ønsker at kommentere sagen over for Radio24syv.