Drenge kastede æbler mod ambulance: Slipper for fængsel
Sagen om drabet på en tysk kvinde er fortsat uopklaret. Kvinden blev dræbt af en betonklods, som blev kastet fra en motorvejsbro på Fyn. Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix/arkiv
To drenge er idømt 60 dages betinget fængsel for i grov kådhed at have bragt andres liv i fare.

To store drenge slipper i første omgang for at skulle ruske tremmer efter de sidste år fra en bro kastede æbler efter biler, skriver Nordjyske.

To gange ramte drengene, der dengang var 17 år, biler. Den ene gang var en ambulance under udrykning med en patient med hjertestop. Den anden gang var en bil med en 69-årig kvinde bag rattet.

Æblerne blev kastet om aftenen 5. september, hvor et vidne så drengene kaste æblerne.

Selv om kun den ene kunne have kastet de rammende æbler blev de dømt i forening for overtrædelse af paragraf 252 for i grov kådhed at have bragt andres liv i fare.

De blev idømt 60 dages fængsel, som blev gjort betinget, så de slipper for fængslet i denne omgang. De ankede begge dommen på stedet.

Mord på motorvejen uopklaret

Episoden fandt sted i september sidste år, hvor en række kast med genstande fra blandt andet motorvejs-broer skabte frygt blandt bilister.

En tysk kvinde blev den 21. august dræbt på Fyn, da familiens bil blev ramt af en beton-blok. Den dræbtes mand kom svært til skade, mens parrets fem-årige søn slap uden skader. Den sag er endnu ikke opklaret.