Dræbt sin far med flere stik i halsen: Skal anbringes på psykiatrisk afdeling

Krimi

For et år siden blev en mand dræbt på åben gade. Nu er sønnen dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling.

Om eftermiddagen 16. november sidste år blev en 74-årig mand overfaldet og stukket adskillige gange med kniv i halsen og maven på Klosterplads i Svendborg.

Mandag blev offerets psykisk syge søn ved Retten i Svendborg dømt for drabet på sin far. Dommen lød på anbringelse på en psykiatrisk afdeling.

Den nu 49-årige søn erkendte allerede ved anholdelsen tre timer senere, at det var ham, der havde stukket sin far ihjel.

Han ville ikke udtale sig yderligere i grundlovsforhøret, men forklarede under en afhøring til politiet, at han var gal på sin far efter en "forfærdelig" barndom.

Efter drabet kom det frem, at sønnen havde været indlagt til psykiatrisk behandling og var blevet udskrevet samme dag, som han overfaldt sin far.

- Men det har været et indlæggelsesforløb, der har været helt udramatisk og uden tegn på vold eller trusler, sagde lægelig direktør Anders Meinert til TV2 Fyn dengang.

Foruden drabet på sin far blev den 49-årige dømt for to tilfælde af trusler mod blandt andre to misbrugsbehandlere og for et tilfælde af vold i løbet af sommeren og efteråret sidste år.

I retten nægtede han sig skylig i vold, men kunne erkende de øvrige forhold.

Han valgte at modtage dommen.

/ritzau/