DR har fundet afløser: Hun skal erstatte Haagerup
Sandy French overtager posten efter Ulrik Haagerup som nyhedschef på DR 1. august Foto: Lars E Andreasen © Type 1/DR

42-årige Sandy French, indholdschef hos DR Nyheder, bliver fra 1. august nyhedsdirektør i DR efter Ulrik Haagerup. Det skriver DR på sin hjemmeside.

Sandy French har siden 2010 været hos DR. Hun kom til DR efter et job som særlig rådgiver i det daværende økonomi- og erhvervsministerium. Det job fik hun efter at have været særlig rådgiver i Justitsministeriet.

Begge poster under Brian Mikkelsen (K) som henholdsvis justits- og økonomi- og erhvervsminister.

Det blev på daværende tidspunkt kritiseret, at DR hentede en indholdschef, der kom direkte fra en stilling som spindoktor.

Senere satte Ekstra Bladet spørgsmålstegn ved, om Sandy French' tidligere ansættelse i det politiske system kunne påvirke hendes arbejde i DR.

Før det havde Sandy French arbejdet for Information og Ekstra Bladet.

- Falske nyheder og irrelevante historier truer mediernes legitimitet og gennemslagskraft og en stadig større del af befolkningen føler sig afkoblet fra den fælles samtale.

- DR er en af de institutioner, der kan gøre en positiv forskel. Jeg ser det som min vigtigste opgave at levere danskerne kvalitetsnyheder, som de kan stole på, siger Sandy French i en pressemeddelelse.

Sandy French er uddannet ved Roskilde Universitetscenter (RUC) og kommer fra Nordjylland.

Hun afløser 54-årige Ulrik Haagerup, der tidligere på året varslede sit farvel til DR for at stå i spidsen for en afdeling på Aarhus Universitet, der skal arbejde med "konstruktive nyheder".

Ulrik Haagerup har været nyhedschef på DR siden 2007 og nyhedsdirektør siden 2010.

Her har han fået kritik for sin kontrakt, hvor DR betalte for nyhedsdirektørens transport mellem hjemmet i Ry og DR.

/ritzau/