DR har ændret lørdagens Matador-afsnit: Men vil du opdage ændringen?

Underholdning
Grisehandler Oluf Larsen med sin hund Kvik. (Foto: Foto: Allan Moe/Scanpix/arkiv)

Matador-seerne vil lørdag aften opleve en lille ændring i det syvende afsnit.

Når du i aften sammen med familien sætter dig til rette i sofaen og blænder op for Matador, vil du – hvis du hører godt efter – opleve en ændring.

Det skriver Billed-Bladet.

Det introducerende resume er i aftenens syvende afsnit blevet genindtalt. Og det har sin forklaring: Det oprindelige speak fra 1978, som blev indtalt af den legendariske DR-journalist Ole Andreasen, var nemlig 18 minutter langt.

Og det har man fra Danmarks Radios side syntes var en anelse for langt i den nye fødselsdagsversion af Matador, hvor billedsiden desuden er blevet restaureret og forbedret.

Ole Andreasen har selv fået æren af at indtale det nye resume, som nu er blevet kogt ned til et par minutter. Han er ganske vist blevet ældre, stemmen lidt mere rusten, men ellers lyder det præcis som den tidligere DR-mand, der i dag er blevet 77 år.

Lise Nørgaard har skrevet de nye ord, så intet er overladt til tilfældighederne.

Ole Andreasen var i mange år en fast mand på Danmarks Radios nyhedsformidling, men han har også gjort karriere på Dagbladet Børsen, Kristeligt Dagblad og som chefredaktør for Fyns Tidende.

Siden stillede Ole Andreasen op i politik for Venstre, og han sad blandt andet i kommunalbestyrelsen i Gentofte, var medlem af partiets hovedbestyrelse og blev valgt ind i Europaparlamentet.