Dortmund slår Werder og stormer videre i toppen

Sport
Bundesliga - Borussia Dortmund v Werder Bremen (Foto: Leon Kuegeler/Reuters)

Borussia Dortmund topper Bundesligaen med ni point ned til nummer to efter hjemmesejr over Werder Bremen.

Borussia Dortmund fortsætter dominansen i Bundesligaen i denne sæson.

Lørdag hentede den tyske storklub sin sjette ligasejr i træk i en sæson, hvor Dortmund ikke har tabt en ligakamp.

Werder Bremen blev besejret 2-1, og dermed topper Dortmund med 39 point og ni point ned til både Borussia Mönchengladbach og Bayern München.

Thomas Delaney var med i hele opgøret for Dortmund, efter at han scorede senest, da lokalrivalerne Schalke 04 blev besejret, mens Jacob Bruun Larsen var ude af truppen med en skade.

For Delaney var det et gensyn med Werder, hvor han spillede halvandet år efter skiftet fra FC København, inden han i sommer kom til Dortmund.

Første halvleg blev begivenhedsrig med en 2-1-føring til Dortmund, som følte sig snydt for et straffespark efter ti minutter.

Marco Reus blev skubbet i feltet kort efter, at hjemmeholdets Paco Alcácer var tæt på at bringe Dortmund foran, men der blev ikke fløjtet.

Den spanske angriber kom til en mulighed igen efter lidt over et kvarter, og Dortmund sad tungere og tungere på spillet og havde flere chancer.

Alcácer slog til efter 20 minutter med sit sæsonmål nummer 11, da han headede Dortmund foran 1-0 efter et frispark og dermed kom alene i spidsen på topscorerlisten.

I første omgang blev scoringen annulleret for offside, men videodommeren ændrede beslutningen.

Det blev 2-0 ved Reus med en flad afslutning efter 27 minutter, inden Werder diskede op med en fremragende reducering.

Den tidligere FC København-spiller Ludwig Augustinsson sendte bolden hen til Max Kruse, som lod den ramme græstæppet en enkelt gang, inden han flugtede den flot i mål til 1-2.

Unge Jadon Sancho var tæt på kort inde i anden halvleg efter et Dortmund-angreb, hvor kombinationerne flød.

Dortmund virkede i kontrol med en time igen, og Delaney tog chancen langt ude fra med et lumsk langskud, som dog blev afværget.

Også Reus forsøgte sig med et drøn, mens indskiftede Mario Götze fik en scoring til 3-1 annulleret efter hjælp fra videodommeren.

/ritzau/