Dortmund ryger ud af Europa League efter nullert i Østrig

Sport
Borussia Dortmund formåede ikke at besejre Red Bull Salzburg i to opgør, og derfor er Dortmund ude af Europa League. (Foto: Foto: Leonhard Foeger/Reuters)

Borussia Dortmund kunne ikke slå Red Bull Salzburg og er ude af Europa League inden kvartfinalerne.

Borussia Dortmund ligner efterhånden et hold, der er gledet et stykke ned fra den europæiske top.

Det lykkedes ikke for storklubben at vende 1-2-nederlaget fra hjemmekampen mod Red Bull Salzburg i Europa Leagues ottendedelsfinale.

Ingen af holdene formåede at score i returkampen i Mozart-byen, og dermed er Champions League-finalisterne fra 2013 ude af "den lille" europæiske turnering allerede inden kvartfinalen.

Det samlede nederlag markerer endnu en skuffelse for Dortmund, der har haft en vanskelig sæson og også halter på hjemmefronten.

Godt nok er klubben aktuelt nummer tre i Bundesligaen, men det er kun blevet til 12 sejre i 26 kampe, og der er hele 21 point op til førende Bayern München.

Dortmunds østrigske træner, Peter Stöger, mønstrede ellers hele sit tungeste kavaleri til returkampen i Salzburg.

Bag ved spydspidsen Michy Batshuayi lå tre prominente navne i form af André Schürrle, Marco Reus og Mario Götze, men det var Salzburg, der skabte de største chancer før pausen.

Stöger reagerede med en bemærkelsesværdig dobbeltudskiftning i pausen, hvor både Reus og Götze måtte rømme deres pladser.

Meget bedre blev det dog ikke, og først mod kampens slutning tiltvang gæsterne sig et mindre overtag, som ikke udmøntede sig i mål.

Dermed er Salzburg klar til kvartfinalen for første gang i 24 år. Da det senest skete - i 1994 - hed turneringen Uefa Cup, og klubben kaldte sig stadig Austria Salzburg.

Også AC Milan er ude af turneringen, efter at milaneserne tabte returkampen til Arsenal med 1-3.

Et af målene blev hjulpet på vej af en gevaldig svipser af målmandstalentet Gianluigi Donnarumma.

Der er lodtrækning til kvartfinalerne fredag.

/ritzau/