Dong nedskriver olieforretningen med 16 milliarder

Der bliver alligevel ikke tale om at sælge Dong Energys olieforretning fra, oplyser selskabet.
Dong Energy er på vej mod en børsintroduktion. Det bliver med olieforretningen, som ikke skal sælges fra alligevel, lyder det nu.
Dong Energy er på vej mod en børsintroduktion. Det bliver med olieforretningen, som ikke skal sælges fra alligevel, lyder det nu. Foto: Colourbox/free

Trods tidligere udmeldinger om, at Dong Energy vil satse mere på grøn energi, så har energikæmpen besluttet at holde fast i den fossile del af sin forretning.

Dong dropper planerne om at skille sig af med olieforretningen i forbindelse med selskabets planlagte børsintroduktion, meddeler Dong Energy i en meddelelse.

Samtidig oplyser Dong, at olieforretningen er svundet i værdi som følge af de faldende oliepriser. Værdien af olieforretningen må nedskrives med 16 milliarder kroner:

- Nedskrivningen er forårsaget af det fortsatte fald i olie- og gaspriserne, en reduktion i reserveestimater samt projektrelaterede faktorer, navnlig i forhold til Hejre-projektet, som fortsat står over for markante udfordringer, skriver Dong i meddelelsen.

Hejre-feltet er et stort olie- og gasfelt, der ligger i Nordsøen tæt på den dansk-norske grænse.

I september 2015 satte Dong gang i en gennemgang af olieforretningen, Exploration & Production (E&P), som består af en portefølje af olie- og gasaktiver i Danmark, Norge og Storbritannien.

Det skete samtidig med, at Dong offentliggjorde planerne om en børsnotering inden for 18 måneder. Det bliver altså i løbet af 2016 eller i starten af 2017.

Gennemgangen er altså endt med, at olieforretningen bliver på Dongs hænder, lyder det i meddelelsen:

- Dong Energy bekræfter sit mål om at opbygge et grønt energiselskab i verdensklasse med afsæt i førende kompetencer inden for havvind, bioenergi og grønne distributions- og kundeløsninger.

- Dong Energy har besluttet at beholde E&P som en del af den planlagte børsintroduktion. Fremadrettet vil cash flow fra E&P bidrage til at finansiere Dong Energy's investeringer i vedvarende energi, lyder det.

Olieforretningen skal ses efter for at tilpasse de nye markedsvilkår, oplyser Dong:

- I lighed med resten af olieindustrien skal E&P forretningen tilpasses til det betydelige fald i olie- og gaspriserne. Der bliver arbejdet på initiativer, der skal mindske risici i E&P's portefølje og fokusere på at styrke værdiskabelsen i den nye markedsrealitet.

Nedskrivningen af olieforretningen får ikke betydning for resultaterne i Dongs regnskab for 2015.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.