Donald Trump skifter ud på vigtig toppost

Holder oplysningerne fra kilder i Det Hvide Hus, udnævnes Jerome Powell torsdag til ny chef for den amerikanske forbundsbank. (Foto: Foto: Joshua Roberts/Reuters)

Kilder i Washington siger, at USA's næste centralbankchef bliver Jerome Powell.

USA's præsident, Donald Trump, ventes torsdag at udnævne en ny chef for den amerikanske forbundsbank. Det oplyser en kilde i Det Hvide Hus.

Ifølge oplysningerne bliver det Jerome Powell, der er medlem af forbundsbankens bestyrelse, som skal afløse Janet Yellen.

Janet Yellens periode på fire år som bankchef udløber 3. februar i 2018. Hun er den første kvindelige chef for forbundsbanken i USA's historie.

Oplysningen om Powell er ikke bekræftet fra andre kilder.

Tidligere mandag noterede analytikeren Rob Carnell fra ING Bank ifølge nyhedsbureauet AP i en rapport, at markedets favorit til at afløse Yellen er netop Jerome Powell.

- Men når det gælder præsident Trump, så ved man aldrig, før blækket på kontrakten er tørt, som Carnell skrev.

Powell har været medlem af forbundsbankens bestyrelse siden 25. maj 2012.

Han har i øvrigt en fortid som minister. Han var viceminister i finansministeriet under præsident George H.W. Bush, som var præsident fra 1989 til 1993.

Jerome Powell blev født i Washington D.C. i 1953. Han har læst samfundsvidenskab på Princeton University og jura på Georgetown University, hedder det på hans profil på centralbankens hjemmeside.

Han er gift og har tre børn.

/ritzau/Reuters