Dommer fængsler 24-årig efter skyderi i Solrød

Søndag nat har politiet været i Solrød Center, hvor borgere har hørt skud. Det kan være noget banderelateret.
Et område omkring Solrød Center i Solrød Strand uden for København var natten til mandag afspærret, mens politiet ledte efter spor efter et skyderi. En 24-årig mand er anholdt og sigtet for at besidde et skydevåben og for at udsætte andres liv for fare ved at skyde.
Et område omkring Solrød Center i Solrød Strand uden for København var natten til mandag afspærret, mens politiet ledte efter spor efter et skyderi. En 24-årig mand er anholdt og sigtet for at besidde et skydevåben og for at udsætte andres liv for fare ved at skyde. Foto: Colourbox/arkiv/Free

En 24-årig mand fra Karlslunde er blevet sigtet for at være i besiddelse af et skydevåben og for at udsætte andres liv for fare ved et skyderi søndag aften i Solrød Center i Solrød Strand ved København.

Mandag eftermiddag blev manden fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde, hvor han blev fængslet frem til 19. oktober.

- Dommeren fandt, at der er begrundet mistanke om, at han i hvert fald er skyldig i våbenbesiddelse, siger Henrik Blichmann, der mødte for anklagemyndigheden i grundlovsforhøret.

Retsmødet foregik for lukkede døre. Så det er uvist, hvad politiet bygger sin mistanke mod manden på.

Ved 22-tiden søndag aften hørte nogle vidner fire skud i Solrød Center og så en mand løbe ned mod stranden.

Et vidne fortalte politiet, at vedkommende havde set en mistænkelig person på Klitvej. Og kort efter anholdt politiet den 24-årige, da han stod ude i Solrød Bæk.

Politiet fik anmeldelsen om skuddene kort før klokken 22.30 søndag aften, og politiets teknikere har arbejdet i indkøbscentret natten til mandag for at finde ud af, hvad det er, der er foregået på stedet.

De tekniske undersøgelser i indkøbscentret har bekræftet, at der er blevet skudt i centret. Politiet har blandt andet fundet afskudte hylstre fra et våben. Der er ikke oplysninger om, hvor mange hylstre der er fundet.

Disse undersøgelser og undersøgelser af den oplyste flugtrute betyder, at den 24-årige mistænkes for at have været i besiddelse af et skydevåben.

Ifølge politiet er ingen personer tilsyneladende blevet ramt af skud, og der er intet, som tyder på, at skyderiet var banderelateret.

Et område omkring indkøbscentret var afspærret, mens teknikere undersøgte stedet for spor efter skyderi.

Der er ikke oplysninger om det våben, der er skudt med, herunder om det er lykkedes politiet at finde gerningsvåbnet.

I grundlovsforhøret nægtede den 24-årige sig skyldig og ville i øvrigt ikke udtale sig. Han kærede dog ikke fængslingskendelsen til Østre Landsret.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.