Dom til Sven og Torben: Svindlede for 37 millioner

Krimi
En tidligere ansat ved Skat har onsdag fået en sin straf ved Østre Landsret. (Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix)

Landsretten har idømt to personer flere års fængsel for fusk med udbytteskat. Den ene var ansat i Skat.

Selv om landsretten kom frem til en lidt mildere straf mod to svindlere end byretten, er anklagemyndigheden glad for resultatet.

Sådan lyder det fra specialanklager Stig Fleischer.

Sven Jørgen Nielsen og Torben Wulff Dileng blev i Østre Landsret idømt henholdsvis fem års og fire og et halvt års fængsel for at have snydt med refusion af udbytteskat for omkring 37 millioner kroner.

69-årige Sven Jørgen Nielsen, der på gerningstidspunktet arbejdede i Skat, er også blevet dømt for at have modtaget bestikkelse.

- Det afgørende for os er, at de begge er blevet fundet skyldige. Det er vi særdeles godt tilfredse med, siger Stig Fleischer.

Ved Retten i Glostrup fik de i december seks og fem års fængsel.

46 års ansættelse i Skat blev det til. Her arbejdede Sven Jørgen Nielsen blandt andet som konsulent, hvor han havde ansvar for at godkende ansøgninger om udbetaling af udbytteskat til udenlandske selskaber.

Og det var i den forbindelse, at hans gode ven fik 37,4 millioner kroner på et falsk grundlag. Selv fik Sven Jørgen Nielsen cirka to millioner kroner i bestikkelse for besværet.

Onsdag blev Sven Jørgen Nielsen frifundet for et forhold om embedsmisbrug, da landsretten vurderede, at forholdet er forældet, men det tager anklagemyndigheden ikke så tungt.

- Efter vores vurdering har det ikke haft den store betydning for straffen, lyder det fra Stig Fleischer.

Myndighederne undersøger i øjeblikket en kæmpe sag, hvor statskassen er blevet snydt for over 12 milliarder kroner i refusion af udbytteskat. Også i den sag er Sven Jørgen Nielsen sigtet.

Sigtelsen går på bedrageri af særlig grov beskaffenhed. De nærmere omstændigheder holder Bagmandspolitiet dog tæt til kroppen

- Det her var så den første dom om bedrageri med udbytteskat, og det er selvfølgelig vigtigt for den fortsatte efterforskning, siger Stig Fleischer uden at ville gå i detaljer.

/ritzau/