Dødsulykke på betonfabrik: Væltede på stige
"Alt tyder på, at det var en tragisk faldulykke, men vi går i gang med en intern granskning og vil gennemgå alt omkring ulykken," siger Betonfabrikkens administrerende direktør Karsten Rewitz. Arkiv/Scanpix
En dødsulykke i går eftermiddags har i dag udløst et strakspåbud fra Arbejdstilsynet.

Betonfabrikken Contiga Tinglev A/S i Sønderjylland blev ved 16-tiden mandag ramt af en tragisk ulykke, hvor en medarbejder omkom.

Dødsulykken udløser et strakspåbud til virksomheden fra Arbejdstilsynet, skriver Fagbladet 3F.

I forbindelse med et udendørs arbejde på en oplagsplads kravlede den 58-årig omkomne op på en stige i cirka tre meters højde for at sætte kroge i en række større betonelementer, så de kunne blive løftet af en portalkran.

- Under arbejdet væltede stigen, og der er ingen tvivl om, at den afdøde slog sig alvorligt i faldet, siger tilsynschef Palle Graversgaard, Arbejdstilsynet Tilsynscenter Syd.

En af den 58-årige mands kolleger befandt sig fem-syv meter fra stedet, da ulykken skete. Tililende kolleger gav førstehjælp og tilkaldte en ambulance, men den 58-årige mand døde kort efter af sine kvæstelser.

De pårørende er blevet underrettet, og Arbejdstilsynet har som beskrevet udstedt et strakspåbud til betonfabrikken.

- Det er en tragisk ulykke, der understreger, at man skal tage det alvorligt og tage sine forholdsregler, når man arbejder i højden. Og når man arbejder på en stige, skal man sikre sig, at den står på et skridtsikkert underlag og tage højde for vejrliget, når man arbejder udendørs, hvor underlaget kan være glat og fedtet, siger Palle Graversgaard.

Arbejdstilsynet følger i dag op på strakspåbuddet.

- Og ulykken vil overgå til en juridisk vurdering, som det er fast procedure i denne slags alvorlige sager, siger Palle Graversgaard.

Samtidig vil det ifølge Arbejdstilsynet blive undersøgt, om den 58-årige fik et ildebefindende, da han stod på stigen.

Betonfabrikkens administrerende direktør Karsten Rewitz, siger til Fagbladet 3F, at stemningen er trykket:

- Sådan en ulykke er det værste, der kan ske. Den må aldrig ske, og det er meget ubehageligt.

Han understreger, at Contiga Tinglev ser med største alvor på dødsulykken.

- Alt tyder på, at det var en tragisk faldulykke, men vi går i gang med en intern granskning og vil gennemgå alt omkring ulykken for at forhindre, at lignende ulykker sker igen, siger Karsten Rewitz.