Dødsulykke: Bilister fanget i kilometerlange køer
Alvorlig dødsulykke har skabt kilometerlange motorvejskøer på E45 fredag morgen.
Morgenens voldsomme ulykke på E45 ved Hedensted har skabt lange køer.
Morgenens voldsomme ulykke på E45 ved Hedensted har skabt lange køer. Foto: ANDERS BROHUS/POLFOTO

Siden fredag morgen har motorvej E45 omkring Hedensted været et trafikalt kaos. Strækningen var i morgentimerne ramt af en alvorlig ulykke, som kostede tre personer livet.

Motorvejen har siden ulykken været spærret helt i nordgående retning, mens der i sydgående retning delvis har været fuldt spærret og delvist åbent for trafik i et enkelt spor.

- På nuværende tidspunkt er der lang kø i begge retninger. Mod nord holder folk i kø fra lidt nord for Hornstrup og frem til ulykkesstedet, fortæller vagthavende Maiken Moores fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter til Ritzau.

- Jeg vil gætte på, at det er en kø på seks-syv kilometer, fortæller hun kort før middag fredag.

I sydgående retning begynder køen omkring Horsens, og Maiken Moores vurderer, at køen er omkring fem kilometer lang.

- Motorvejen har været helt spærret i begge retninger, men vi har netop åbnet et enkelt spor i sydgående retning, fortæller Maiken Moores.

Bilister, som sidder i køen mod nord, er i princippet fanget, indtil vejen igen bliver åben.

- Men politiet er begyndt at lede personbilerne tilbage ad motorvejen til frakørsel 58, så de kan komme ud på den omkørselsrute, som der er blevet oprettet. Men lastbilerne kan man ikke få væk, fortæller Maiken Moores.

Motorvej E45 er stærkt trafikeret, og trafikpresset som følge af omkørslen fra frakørslerne 58 og 57 giver ifølge Vejdirektoratet problemer i området.

- Vi kan se, at der nu er ved at være et stort pres på trafikken ind gennem Hedensted by, siger Maiken Moores.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at man forventer, at motorvejen vil være åben for trafik i begge retninger omkring klokken 12.30.

Ulykken skete omkring klokken otte fredag morgen, da en lastbil i nordgående retning kørte op bag i forankørende trafik. Sydøstjyllands Politi har endnu ikke meldt nærmere ud om årsagen til ulykken.

17 personer var involveret i ulykken, hvor tre er meldt dræbt. Herudover er tre hårdt kvæstet og fem er kommet lettere til skade.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.