Dødssyge Ulrich smidt på gaden: "Jeg fortsætter kampen"
Ulrich Vestergaard fra Aalborg, der skal forlade sin lejlighed inden 1. november, har selv haft stor gavn af medicinsk cannabis. Foto: Privat
Ulrich Vestergaard fra Aalborg, der skal forlade sin lejlighed inden 1. november, har selv haft stor gavn af medicinsk cannabis. Han fortsætter kampen, siger han.

Livet er for tiden op ad bakke for Ulrich Vestergaard fra Aalborg.

Siden 2011 har han kæmpet med en dødelig leverkræft, og mandag blev tilværelsen endnu sortere for nordjyden.

Her fik han at vide, at han skal være ude af sin lejlighed i boligområdet Blomstermarken inden 1. november. Boligselskabet Alabu Bolig havde stævnet kræftsyge Ulrich Vestergaard, fordi nordjyden havde solgt ulovligt cannabisolie fra sin lejlighed, og selskabet fik medhold i sagen i retten i Aalborg.

Boligselskabet mener, at salget er utryghedskabende for de andre beboere. 

Hovedpersonen giver ikke op. 

- Jeg må kæmpe videre, for sagen stopper ikke her. Nu vil jeg anke afgørelsen til landsretten, siger Ulrich Vestergaard til Avisen.dk.

Ulrich Vestergaard forlod for år tilbage arbejdsmarkedet efter en faldulykke fra en boreplatform i Norge. Han fik siden en invalidepension, og i 2011 blev han diagnosticeret med leverkræft. Lægerne gav ham dengang kun fire måneder at leve i.

For at klare de værste smerter begyndte han at indtage cannabisolie. Og medicinen har gjort underværker. I dag siger han ja til invitationer, som han tidligere sagde nej til.

- Jeg tog en masse morfin tidligere, og jeg magtede ikke noget. Jeg holdt mig væk fra familiearrangementer og andre sociale aktiviteter, men takket være den medicinske cannabis har jeg i dag overskud til at deltage, fortæller han og fortsætter:

- Cannabisdråberne fjerner mine smerter, giver mig større appetit og jeg bliver mere afslappet, siger han. 

Ulrich Vestergaard begyndte at sælge medicinsk cannabis til andre kræftpatienter, og det har været fantastisk at hjælpe andre i samme situation som sig selv.

Han har meget svært ved at se, at han har gjort noget ulovligt.

- Dommen kan jo skabe præcedens. Der er jo mange, der sælger ting og sager her i boligområdet, skal de ikke også dømmes?, spørger Ulrich Vestergaard retorisk.

Ulrich Vestergaard har endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske på boligfronten, hvis han ryger på gaden fra 1. november.