Direktør færdig i dansk milliardvirksomhed

Cees de Jong har efter næsten fem år i spidsen for Chr. Hansen meddelt, at han stopper.
56-årige Cees de Jong vil fremover fokusere på bestyrelsesarbejde.
56-årige Cees de Jong vil fremover fokusere på bestyrelsesarbejde. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix/arkiv

Ingrediensvirksomheden Chr. Hansen skal have fundet en ny administrerende direktør som erstatning for Cees de Jong.

Hollænderen, der har været øverste chef i virksomheden siden 2013, har meddelt bestyrelsen, at han søger nye udfordringer.

- Selv om jeg nu har valgt at søge en ny vej i karrieren, vil jeg fortsat være fuldt dedikeret i min rolle som administrerende direktør for Chr. Hansen, indtil min afløser er fundet, siger Cees de Jong i en pressemeddelelse.

56-årige Cees de Jong vil fremover fokusere på bestyrelsesarbejde, og så spiller hensynet til familien i høj grad ind, fortæller han til Ritzau Finans.

- Jeg vil gerne tilbringe mere tid med min kone og familie i Holland.

- Min kone har ikke fundet arbejde i Danmark, og vi blev gift i 2012, lige før jeg tog jobbet i Chr. Hansen, så nu er det tid til at tage tilbage, siger han.

Den afgående direktør får flotte ord med på vejen af sin bestyrelsesformand Ole Andersen.

- Chr. Hansen vil være i langt bedre form, når Cees stopper, end da han begyndte.

- Derfor ser jeg frem til at identificere og udpege en ny administrerende direktør for Chr. Hansen blandt de mange stærke kandidater, der naturligvis vil være til denne stilling, siger han.

Det flotte skudsmål understreges også af, at aktiekursen er mere end fordoblet, siden Cees de Jong satte bag sit skrivebord på hovedkvarteret i Hørsholm.

Chr. Hansen er blandt eliteselskaberne i det danske C20-indeks. Koncernen producerer ingredienser til fødevarer, herunder enzymer, bakteriekulturer og farvestoffer.

Selskabet omsatte for mere end én milliard euro i det seneste regnskabsår og har lige knap 3000 ansatte i de mere end 30 lande, som det opererer i.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.