Fra 1989 til 2000 var den engelske kok, Carolyn Robb, kok for hele den royale familie på Kensington Palace. Her nød både prins Charles, prinsesse Diana og prinserne William og Harry godt af hendes mad.
Faktisk stjal prinsen og prinsessen Carolyn Robb fra deres naboer, som hun arbejdede hos før dem, fortæller hun til racked.com i anledning af, at hun har lavet en kogebog med opskrifter fra sin tid på slottet.
Og ja, sådan en chance sig man ikke nej til, så kort efter begyndt hun sin karriere hos de kongelige og tog med dem rundt, hvor end de var. De rejste meget, så der skulle en del planlægning til, beretter Carolyn Robb.
Ingen hvidløg til de kongelige
Rejste de kongelige eksempelvis fra London til Skotland for at spise middag om aftenen, skulle der forberedes, pakkes ned til det og fragtes mad med til senere.
Men heldigvis var der ikke så forfærdelig mange regler, hun skulle følge som kok, fortæller Carolyn Robb:
- Der var kun én ting, som var forbudt. Det var hvidløg. Det skyldes naturligvis, at de tog til mange offentlige arrangementer, hvor de skulle tale med folk, og derfor ville de aldrig have hvidløg.
Ingen hvidløg. Men gerne alt andet, der var hentet fra egen produktion i haven, fortæller kokken. Både Charles og 'Di' spiste meget sundt, da hun arbejdede for dem og foretrak ting fra deres egne jord.
Det var ingen overdådig mad
Racked.com spørger Carolyn Robb, om hun måtte tænke meget over kalorierne i maden og om det var meget delikat mad, hun lavede til dem ... Men nej:
- Overhovedet ikke. Med det var en sund diæt, fordi alt var hjemmelavet. Alt blev lavet fra bunden: brød, pasta, is, ja helt ned til mayonnaisen.
Men det betød ikke, at maden på nogen måde skulle være speciel dekadent, siger kokken:
- Overraskende nok var den ikke det.
Der blev altså lavet ærlig mad på en fornuftig økonomi. Det var sådan tingene fungerede i hverdagen, fortæller kokken, der netop har udgivet en kogebog med titlen ”The Royal Touch”:
- … når de var hjemme, foretrak de simpel, frisk, hjemmelavet mad.