DF'er: Dem, der taler om at hæve pensionsalderen, har aldrig selv arbejdet
Bent Bøgsted. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix/arkiv
Bent Bøgsted undrer sig over, at det er folk uden arbejdserfaring, der vil hæve pensionsalderen.

"Hvis man blot hæver pensionsalderen, vil det uvilkårligt føre til, at det er dem med den laveste uddannelse og laveste løn, der rammes hårdest. Mens dem med en høj uddannelse og høj løn, med stor indbetaling til pensionsordninger, stort set selv afgør, hvornår de vil pensioneres, uanset hvad pensionsalderen er".

Det skriver Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører og formand for Folketingets beskæftigelsesudvalg Bent Bøgsted i et debat-indlæg på Altinget.dk.

Den 61-årige specialarbejder har siddet i Folketinget siden 2001, men kan skrive både skibsværftsarbejder, landmand og maskinarbejder på cv'et.

Bent Bøgsted begyndte på arbejdsmarkedet som teenager, og undrer sig over, hvorfor det altid er dem, der har en lang uddannelse og ikke har arbejdserfaring fra det private arbejdsmarked, der taler om at hæve pensionsalderen.

"Hvorfor er det altid dem, der har en lang uddannelse og ikke har arbejdserfaring fra det private arbejdsmarked, der taler om at hæve pensionsalderen, for dem, der, som jeg selv, startede på arbejdsmarkedet som 15-16 årige," spørger han.

Han skriver, at "den almindelige arbejder, der ikke har en stor pensionsopsparing, vil blive tvunget til at blive på arbejdsmarkedet". Og han frygter at det kan have konsekvenser som yderligere nedslidning, flere førtidspensioner og flere lægebehandlinger.

"Det er ikke acceptabelt", skriver han.