DF vil stoppe udenlandske penge til religiøse bygninger

Dansk Folkeparti kræver, at udenlandsk finansiering af religiøse bygninger i Danmark bliver standset.

Nye, statsstøttede tyrkiske moskéer er allerede bygget eller er på vej flere steder i landet.

Og den udvikling er fuldstændig uhørt, lyder det fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Det skal stoppes, og vi kræver en klar tilkendegivelse fra regeringens side, om hvorvidt regeringen støtter udviklingen eller ønsker at stoppe den. Der er ingen mellemvej her, udtaler Martin Henriksen i en skriftelig kommentar.

Ifølge Kristeligt Dagblad er otte ud af de i alt 27 tyrkiske moskéer i Danmark i gang med at ekspandere deres virke eller har ønske om at gøre det.

I Roskilde og Holbæk er to nye, statsstøttede tyrkiske moskéer for eksempel på vej. I Fredericia og Aarhus er der inden for et års tid åbnet nye moskéer.

- Det er fuldstændig grotesk, at kommunerne giver tilladelse til moskébyggeri, når det forværrer integrationen, siger Martin Henriksen.

- Og det er endnu mere grotesk, at regering og Folketing holder hånden under Erdogans forsøg på at islamisere Danmark og Europa. Derfor vil DF forbyde, at udenlandske midler går til at opføre religiøse bygninger i Danmark.

Fælles for moskéerne er, at de hører under Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse. Stiftelsen hører under den tyrkiske ambassade i København og Diyanet, det tyrkiske religionsministerium i Ankara.

Diyanet har udsendt og betaler lønnen til de i alt 29 tyrkiske imamer i Danmark. Derudover ejer de også moskébygningerne.

/ritzau/