DF-profil dropper gerne ministerbil for borgmesterpost

DF's finansordfører, René Christensen (th.), kan være fortid i landspolitik efter kommunalvalget 21. november. (Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Scanpix)

René Christensen vil være borgmester i Guldborgsund, og sker det, så er det et farvel til landspolitik.

En af Dansk Folkepartis profiler, finansordfører René Christensen, går benhårdt efter at blive borgmester i Guldborgsund Kommune, når der er kommunalvalg 21. november.

Han betegnes af mange iagttagere og bookmakere som favorit. I givet fald vil han blive partiets første borgmester nogensinde.

Bliver han det, er det et farvel til Christiansborg og landspolitik.

Og det har han det fint med, selv om formand Kristian Thulesen Dahl har meldt DF klar til at indtræde i en regering efter næste folketingsvalg.

- Jeg går ikke så meget efter historieskrivningen. Jeg vil gerne flytte noget i kommunen.

- Men det vil være meget givtigt for DF, hvis vi får en borgmester. Så vil der være en bedre forbindelse mellem folketingsgruppen og det kommunale landskab, siger René Christensen.

Han er i øjeblikket 1. viceborgmester i Guldborgsund Kommune, hvor han i 2013 fik 6033 personlige stemmer. Det var klart flest af alle i kommunen.

Alligevel endte John Brædder (Guldborgsundlisten) med at beholde borgmesterkæderne.

I Københavns Kommune er Carl Christian Ebbesen (DF) i dag kultur- og fritidsborgmester.

Men i modsætning til landets øvrige kommuner uddeles der syv borgmesterposter i København. Den øverste borgmester er overborgmester Frank Jensen (S).

Derfor har DF fortsat sin første "rigtige" borgmester til gode.

Også i Hvidovre Kommune spås DF gode muligheder for at få en borgmester. Her er folketingsmedlem Mikkel Dencker i spil. Han er partiets klima- og energiordfører samt 1. viceborgmester i Hvidovre.

René Christensen erkender, at mange har spurgt ham om, hvorvidt han virkelig vil bytte en eventuel ministerpost for at blive borgmester.

- Jeg har aldrig gået efter posterne. Det er opgaverne, der har drevet mig, og jeg vil gerne drive den store forretning, som er Guldborgsund Kommune, siger finansordføreren.

Han er i øjeblikket også med ved forhandlingsbordet om en finanslovsaftale for 2018 med regeringen.

Det er ifølge René Christensen "andres hovedpine", hvem der eventuelt skal være ny finansordfører, hvis borgmesterdrømmen går i opfyldelse.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl er torsdag i Guldborgsund Kommune for at føre valgkamp sammen med René Christensen.

/ritzau/