DF: Politiet burde have stoppet muslimsk bålfest i Gribskov

Trods afbrændingsforbud gav politiet lov til, at en gruppe muslimer fejrede eid med bål i Nordsjælland.

Det ændrer ikke Dansk Folkepartis holdning til sagen om det meget omtalte eid-bål i Gribskov, at det er kommet frem, at politiet fra morgenstunden havde sagt god for, at der var bål trods afbrændingsforbud.

- Når politiet efterfølgende siger, at de må slukke det, kan det ikke nytte noget, at de begynder at true, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

- Så skal politiet selvfølgelig ikke trække sig. Det må de simpelthen ikke.

Bålfesten fandt sted 16. juni. Her fik politiet fra morgenstunden en anmeldelse om, at der var tændt bål. Men da politiet kom ud til stedet, vurderede patruljen, at det var forsvarligt, og lod bålfesten fortsætte.

Siden blev politiet kaldt ud endnu engang, og om eftermiddagen ringede en borger til brandvæsenet. Her eskalerede situationen, da festdeltagerne nægtede at lade brandfolkene slukke bålet.

Ifølge en redegørelse, som Nordsjællands Politi har sendt til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) gav nogle af mændene udtryk for, at politiet måtte anholde dem alle, hvis bålet skulle slukkes.

Politiet valgte at lade festen fortsætte for ikke at give børnene ved festen meget ubehagelige oplevelser.

Men det var en forkert beslutning, mener Martin Henriksen.

- Politiet skal selvfølgelig gribe ind og bruge de magtbeføjelser, de har. Det gjorde politiet ikke. Og det er faktisk den mest alvorlige fejl.

Det fremgår, at politiet først siger, at det er i orden, at de holder bål. Så bliver der ringet til politiet igen. Og til sidste kommer brandvæsnet. Kan du ikke godt forstå, hvis de føler sig chikaneret?

- Der er mange muslimer, der føler sig chikaneret konstant, siger Martin Henriksen.

- Jeg er fuld af tolerance og forståelse. Og jeg kan sagten se, at det kan være lidt irriterende. men når politiet siger, at man skal slukke, så må man rette ind. Og ellers skal det have konsekvenser.

- Det er desværre et klassisk eksempel på, at politiet retter sig ind efter personer med mellemøstlig baggrund og deres kultur og temperament. Det går ikke. Det skal vi væk fra, siger Henriksen.

Han mener, at justitsministeren bør gøre det klart over for politiet, at de har politisk opbakning til at gribe ind, også selv om der vil opstå ubehagelige situationer.

/ritzau/