DF i strid med Mikkel Hansen & Co.: Nu svarer partiet igen

Dansk Folkeparti er havnet i en strid med herrelandsholdet i håndbold på grund af en partireklame under Golden League-turneringen i sidste uge. (Foto: Foto: Henning Bagger/Claus Bech/Scanpix)

Dansk Folkeparti er havnet i en strid med herrelandsholdet i håndbold på grund af en partireklame under Golden League-turneringen i sidste uge. Nu sætter partiet ord på miseren.

Dansk Folkeparti ragede i sidste uge uklar med herrelandsholdet i håndbold, fordi der under turneringen Golden League i Brøndby Hallen tonede DF-reklamer frem på halgulvet.

Det er utidig politisk markedsføring, mente spillerne og udsendte en pressemeddelelse, hvor de tog afstand fra politiske markeringer under landskampe.

Dansk Folkeparti er ærgerlig over, at deres reklamestunt har skabt ballade. Det fortæller partiets pressechef, Søren Søndergaard, til Avisen.dk.

- Vi blev spurgt, om vi kunne være interesserede i at købe annonceplads under landskampen, og det takkede vi ja til. Vi ved, at der er mange danskere, der kigger med, når landsholdet spiller, og vi tænkte, at vores logo ville se smukt ud under målene. Vi er et positivt parti, og folk skal have gode oplevelser med os, så det er da ærgerligt, at det har skabt bøvl og ballade, siger han.

Kan godt forstå spillerne 

I fredags udsendte spillerne Niklas Landin, Lasse Svan og Mikkel Hansen via Håndboldspillerforeningen en kort pressemeddelelse, hvor de på vegne af hele holdet tog afstand fra politiske reklamer under deres kampe.

”Vi på herrelandsholdet i håndbold tager afstand fra, at blive forbundet med et særligt politisk parti og særlige politiske overbevisninger”, stod der kort.

Dansk Folkepartis pressechef kan godt forstå, at spillerne ikke vil blive kædet sammen med et politisk parti. Men det bliver de heller ikke med et DF-logo, mener han.

- De vil ikke blive taget til indtægt for politiske holdninger, og det mener jeg heller ikke, de bliver. Jeg ville kunne forstå det, hvis der stod et politisk statement på annoncen, men det gjorde der ikke, siger Søren Søndergaard, der fortæller, at Dansk Håndboldforbunds (DHF) regler for annoncering under landskampe er klare.

Ifølge DHF’s regelsæt må reklamer ikke være af politisk, religiøs, racistisk eller ideologisk art. Men det er tilladt at reklamere med partinavn uden politiske statements, og derfor var DF-annoncen at finde i Brøndby Hallen.

"Ønsker ikke at genere nogen"

Balladen om politiske reklamer har fået DHF til at evaluere de fremtidige regler for annoncering under kampe, og den evaluering ser Søren Søndergaard frem til. Men han vil være ærgerlig over, hvis partiet ikke længere må være synlige under store sportsarrangementer.

- Vi ønsker ikke at genere nogen, men landskampe er for os et godt sted at reklamere. Vi er stolte af vores spillere, og stolte af, at vi kan være synlige i sådanne sammenhænge. Det vil ærgre os, hvis vi ikke kan få lov til det i fremtiden, siger Søren Søndergaard.