DF: Grænsekontrol er et skridt i den rigtige retning

Thulesen Dahl ser grænsekontrollen som en positiv start, men mener, at der bør strammes endnu mere.
Formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl skriver på Facebook, at illusionen om de ydre grænser i EU er brast, og at Schengen er brudt sammen.
Formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl skriver på Facebook, at illusionen om de ydre grænser i EU er brast, og at Schengen er brudt sammen. Foto: Colourbox/free

- Et skridt i den rigtige retning. Der kommer en form for grænsekontrol...

Sådan skriver Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkepartis formand, om regeringens midlertidige stikprøvekontrol ved grænserne til Tyskland på sin Facebook-profil.

Dansk Folkeparti har længe advokeret for kontrol ved de danske grænser. Derfor falder det også i god jord hos partiet, at politiet skal føre kontrol med hvem, der rejser frem og tilbage over grænsen til Tyskland.

Men kontrollen er midlertidig og vil som udgangspunkt vare i 10 dage. Samtidig er der kun tale om en stikprøvekontrol, og derfor mener Kristian Thulesen Dahl, at man godt kunne tage endnu skrappere metoder i brug.

- Men hvorfor skal det være så omstændeligt og tage så lang tid? Det naturlige er jo, at der er en venlig og situationsbestemt kontrol ved et lands grænser!

- Schengen er brudt sammen. Illusionen om de ydre grænser er brast! Hvorfor skal det tage så lang tid at erkende?, spørger han på Facebook.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.