DF fortryder: Vi skulle aldrig have taget 1.900 kr. fra produktionselever

Dansk Folkeparti fortryder nu, at de sammen med regeringen besluttede at skære skoleydelsen til produktionsskoleelever.
Fra højre Peter Skaarup, Liselott Blixt og Marlene Harpsøe.
Fra højre Peter Skaarup, Liselott Blixt og Marlene Harpsøe. Foto: Scanpix/arkiv/Casper Christoffersen

Sidste år besluttede Dansk Folkeparti sammen med regeringen at sænke produktionsskoleelevernes ydelse, som de hver måned får udbetalt for at gå på skolen.

Men nu fortryder Dansk Folkeparti aftalen.

- Den beslutning, vi traf i 2017-finansloven, om at sænke ydelsen for de unge på produktionsskolerne, har på ingen måde været hensigtsmæssig, siger Dansk Folkepartis erhvervsuddannelsesordfører, Marlene Harpsøe, til DR.

Regeringen og Dansk Folkeparti satte i forbindelse med sidste års finanslov ydelsen for produktionsskoleelever ned. Hvor udeboende elever over 18 år tidligere fik 7.300 kroner om måneden, er ydelsen nu skåret ned til 5.400 kroner.

Det har ifølge produktionsskoleforeningen betydet, at der er startet 30 procent færre elever på produktionsskolerne, siden ydelsen blev skåret.

Dansk Folkeparti: Vi tog fejl

- Vi kan se ude på produktionsskolerne i dag, at der er rigtig mange elever, som nu ikke vælger produktionsskolerne. De vælger uddannelseshjælpen, det nogen kalder kontanthjælp, i stedet for, så vi må erkende i Dansk Folkeparti, at vi tog fejl, siger Marlene Harpsøe.

Uddannelseshjælp er stort set det samme som kontanthjælp, blot målrettet ledige under 30 år, der ikke har en uddannelse. 

Og stod det til Marlene Harpsøe skulle ydelsen for at gå på produktionsskole svare til uddannelseshjælpen, så de unge ikke længere har et økonomisk incitament til at vælge uddannelseshjælp frem for produktionsskolerne.

Lige nu er regeringen i gang med de afsluttende forhandlinger om at samle alle de forskellige uddannelsestilbud til unge under 25 under samme paraply med navnet: Forberedende Grunduddannelse (FGU).

Derfor håber Dansk Folkeparti, at de i samme åndedrag kan få rettet op på deres fejl og få skruet op for ydelserne til produktionsskolerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.