DF efter kritik af kontanthjælpsloft: Vi gør, hvad vi sagde i valgkampen
"Vi gør det, vi sagde i valgkampen. Vi gør ikke det modsatte," siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Scanpix/arkiv
DF løber ikke fra sine valgløfter, lyder det fra formand Kristian Thulesen Dahl efter kritik af, at partiet lægger stemmer til kontanthjælpsloftet.

I går kom det frem, at flere handicappede ægtepar på kontanthjælp står til at miste knap halvdelen af deres indkomst, hvis regeringens kontanthjælpsloft vedtages i sin nuværende form.

Det vakte kritik hos både Danske Handicaporganisationer og hos Socialdemokraterne, hvor beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen især langede ud efter DF.

- Det er fuldstændig forkasteligt og forkert, at Kristian Thulesen Dahl og DF går med til dette. Et handicappet ægtepar, som har rigtig svært ved at finde arbejde, risikerer at miste 160.000 kroner om året i kontanthjælp. Det går simpelthen ikke, sagde Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører Leif Lahn igår til Ritzau.

Under valgkampen sagde Kritian Thulesen Dahl ifølge Ekstra Bladet:

- Når det handler om reformer, går det meget ofte ud på at skære ned i folks ydelser - i førtidspensionen, kontanthjælpen, dagpengene og så videre. Og der vil vi bare gøre det helt krystalklart, at vi ikke er med på at skære i folks ydelser, hvis det er det, der ligger i den her reform-iver.

Danske Handicaporganisationer vurderer, at i alt 14.000 handicappede vil blive ramt af det nye kontanthjælpsloft. Særlig hårdt vil det gå ud over ægtepar, hvor begge parter er handicappede. De står til at miste halvdelen af deres indkomst, hvis de ikke opfylder kravet om 225 timers arbejde på et år. 

Kristian Thulesen Dahl afviser dog, at han løber fra sine valgløfter.

- Vi gør det, vi sagde i valgkampen. Vi gør ikke det modsatte, siger han til Ekstra Bladet.

Han fremhæver, at partiet i samarbejde med regeringen allerede har undtaget nogle grupper af handicappede fra lovforslaget. Samtidig skal loftet kun ramme dem, der er arbejdsmarkedsparate, siger han.