DF bløder op: Mohammed må godt arbejde på tankstation

Voldsomme reaktioner får ikke Dansk Folkeparti til at ændre på forslag om udgangsforbud, siger ordfører.
Martin Henriksen (DF) bekymrer sig ikke om den voldsomme kritik, Dansk Folkepartis forslag om et udgangsforbud for unge under 18 har fået.
Martin Henriksen (DF) bekymrer sig ikke om den voldsomme kritik, Dansk Folkepartis forslag om et udgangsforbud for unge under 18 har fået. Foto: Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Scanpix

"Det er en smule vanvittigt". "Er vi i Danmark?". "Det er sgu for langt ude!".

Dansk Folkepartis forslag om at indføre et udgangsforbud for unge under 18 år efter klokken 20 i landets ghettoer har fået en hård medfart fra flere politikere.

Men kritikken ryster ikke Dansk Folkeparti.

- Det kommer ikke som den store overraskelse. Det er selvfølgelig vidtgående, når man foreslår, at myndighederne i højere grad skal bestemme over folks bevægelsesfrihed, siger udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen til Ritzau.

- Men vi tager det stille og roligt, uddyber Martin Henriksen.

Ifølge ham skal udgangsforbuddet bruges i ekstreme tilfælde - eksempelvis hvis der er skyderier som dem, der er set i København i 2017.

- Det vil kun være i et ekstremt tilfælde, hvis der for eksempel bliver skudt på tilfældige mennesker, og politiet vurderer, at det kan vi ikke stå model til. Men nej, det her er ikke et forslag, som skal gælde for alle hele tiden, siger Martin Henriksen til TV2.

Han fortsætter:

- Selvfølgelig må Mohammed gå ned og passe sit arbejde på den lokale tankstation. Selvfølgelig må en ung pige gå til lektielæsning i en lokal forening om aftenen. Der skal være en rimelighed i det, siger Martin Henriksen til TV2

Ghettoerne er for alvor kommet i fokus igen, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin nytårstale proklamerende, at han ville afvikle ghettoerne helt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.