Det sker i dag: Pensionerede læger risikerer fængsel for aktiv dødshjælp

Nyhedsoverblik: Dagens topnyheder og et overblik over de væsentligste begivenheder.

(Dette overblik er udarbejdet på baggrund af Ritzau Morgen)

 • 09:00 Pensionerede læger risikerer fængsel for aktiv dødshjælp
  Retten i Svendborg tager fat på sidste retsdag i en sag, hvor de to pensionerede læger Svend Lings og Frits Schjøtt er tiltalt for at hjælpe folk med at begå selvmord. Der ventes først dom 26. september

 • 10:00 Landsretten afgør landbrugets retssag mod staten
  Et samlet landbrug har lagt sag an mod staten på grund af vandplanerne, som skal forbedre miljøet i søer, kystvand og vandløb.

 • 12:00 Højesteretsdom om udvisning i voldssag
  Højesteret afsiger klokken 12.00 dom i sag om, hvorvidt en voldsdom på seks måneders fængsel skal kunne udløse en udvisning af Danmark med et indrejseforbud på seks år.

 • 14:00 Kulturprofil skal for retten i Sverige
  Retssagen mod Jean-Claude Arnault, der er centrum i en skandale omkring Nobelprisen, indledes. Han er tiltalt for to voldtægter, der skal være begået mod en kvinde i Stockholm i 2011.

 • EU holder uformelt topmøde i Salzburg
  EU's stats- og regeringschefer er samlet til uformelt EU-topmøde med fokus på intern sikkerhed i EU. Der skal både diskuteres samarbejde om politi, grænsesikkerhed og sikkerhed på internettet.

 


Topnyheder 

Danske Bank offentliggør egen undersøgelse af hvidvask
Erhverv: Danske Bank vil på et pressemøde onsdag offentliggøre konklusionerne i intern advokatundersøgelse, som banken selv har sat i værk af hvidvask af penge i bankens filial i Estland. Der er tale om mistænkelige overførelser for milliarder af kroner i banken, som har ledt til mistanke om hvidvaskning.

Ørsted sælger halvdelen af havvindmøllepark for milliarder
Erhverv: Ørsted sælger halvdelen af havvindmølleparken Hornsea 1, der er ved at blive bygget, for 4,46 milliarder britiske pund. Energiselskabet har solgt ejerandelen i havvindmølleparken, der vil være verdens største, når den står færdig i 2020, til Global Infrastructure Partners, GIP.

Kvinde bag sexanklager er ikke klar til at vidne i Senatet
Udland: Christine Blasey Ford, der anklager højesteretskandidaten Brett Kavanaugh for sexovergreb, er ikke klar til at vidne i en høring i Senatet mandag. Ford er først klar til at forklare sig over for Senatets retsudvalg, når det amerikanske forbundspoliti har gransket sagen, oplyser hendes advokat.

Theresa May vil appellere til EU-lande om at undgå kaos
Udland: Ifølge en højtstående kilde vil Storbritanniens premierminister, Theresa May, appellere til velvilje og beslutsomhed, når hun drøfter brexit på et møde med EU's stats- og regeringschefer i Salzburg. May håber på opbakning fra EU-landenes ledere til Storbritanniens tilbud om en "retfærdig aftale".

Danske Bank-whistleblower kan få stor dusør i USA
Erhverv: Den anonyme person, som har tippet det amerikanske finanstilsyn om hvidvasksagen i Danske Bank, kan blive økonomisk forgyldt, hvis efterforskningen resulterer i en bøde til banken. Det skriver Børsen onsdag, som også er dagen, hvor Danske Bank fremlægger sin interne undersøgelse af sagen.

Dødstal efter Florence stiger før Trumps besøg
Udland: USA's præsident, Donald Trump, lægger onsdag vejen forbi den amerikanske delstat North Carolina, der var og fortsat er hårdt ramt af orkanen Florence og dens følgevirkninger. Før Trumps besøg i delstaten er dødstallet opjusteret til mindst 34.