Det kunne Bondo og Ziegler enes om: Her er kommissionens opgaver
Lærerne har ikke fået en arbejdstidsaftale i nyt forlig om overenskomster på det kommunale område, selv om der er blevet indgået et kommunalt forlig. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/arkiv
Forlig indeholder blandt andet mere i løn til lærerne under lejrskoler - men ikke en aftale om arbejdstiderne.

Kommunernes topforhandler, Michael Ziegler, og lønmodtagernes topforhandler, Anders Bondo Christensen, kunne efter langvarige drøftelser melde om et kommunalt forlig fredag ved middagstid.

Forliget indholder dog ikke en aftale om lærernes arbejdstid. I stedet skal en undersøgelseskommission se på området i løbet af den næste overenskomstperiode.

Her kan du se, hvad der står i aftalepapiret:

* Parterne, Kommunernes Landsforening og Lærernes Centralorganisation, er blevet enige om et forpligtende forhandlingsforløb i den kommende overenskomstperiode.

* Den vil blive ledet af en undersøgelseskommission med en formand, som de to parter udpeger.

* Kommissionen forpligter sig til at afdække, hvordan arbejdstidsreglerne harmonerer med lærernes mulighed for at skabe en kvalificeret undervisning.

* Parterne er blevet enige om, at der skal findes en løsning i et nyt forhandlingsforløb, der skal være afsluttet senest i 2021.

* Forliget omfatter derudover en aftale om, at undersøgelseskommissionen også skal komme med forslag til, hvordan folkeskolen og øvrige undervisningsområder bedre kan spille sammen.

* Desuden indebærer forliget, at lærerne skal aflønnes bedre for at deltage i lejrskoler.

Se hele forliget om lærernes arbejdstid her.

Kilder: Aftalepapiret.

/ritzau/