DEBAT Det grå guld er en løgn: Ingen har brug for ledige over 50
Det er en stor løgn, at arbejdsmarkedet har brug for dem over 50 år, lyder det fra debattør. Manden på billedet er dog ikke debattøren. Colourbox / Modelfoto
Inklusion kan måske være løsningen, hvis dem over 50 år skal ud på arbejdsmarkedet. Jobbene kommer i hvert fald ikke af sig selv, lyder fra debattør.

Det er en stor løgn, at arbejdsmarkedet har brug for dem over 50 år. Sådan lyder det fra journalist og debattør Karl Aage Thomsen.

I et indlæg på information.dk sætter han spørgsmålstegn ved, hvad det præcis er, den gruppe skal bruges til.

- Det er ganske uklart, og det rimer dårligt på den generelle situation på arbejdsmarkedet. For påstanden fra regering, folketing, arbejdsgivere og visse fagforeninger om, at der er arbejde nok til dem, der vil, er jo en løgn af de helt store, eftersom både det private og offentlige arbejdsmarked fyrer folk i hobetal, skriver han i sit indlæg.

Skal udviklingen vendes og de mange ledige over 50 ud på arbejdsmarkedet, skal der tænkes i nye baner, mener Karl Aage Thomsen.

Selv er han af den overbevisning, at den tanke om inklusion, der er kendt fra den nye folkeskolereform, er mere nyttig på dette område.

- For enhver arbejdsplads med over 30 medarbejdere må da kunne inkludere mindst to medarbejdere over 50 år, skriver han på information.dk.