Debatindlæg Overvågning: Det ender galt det her!

Liliane Murray - Førtidspensionist og Overlevelseskunstner. Vagabond og Verdensvandrer. Uddannet på verdens og livets stenede vej. Skribent (ved bl.a. Information og Rød/Grøn). "Jeg ved ikke en masse om noget som helst - men jeg ved lidt om en masse." (eget)

FOR ET PAR UGER siden kom Socialchefforeningens formand, Helle Linnet i artiklen Får man offentlige ydelser, må man også stå til regnskab med en række forslag. Socialcheferne vil have større kontrol med borgere, der modtager offentlige ydelser. Hun vil derfor, at det offentlige skal have retten til:

  • Nemmere adgang til borgernes adresser
  • Adgang til data fra mobilmasterne
  • Adgang til data fra rejsekortet
  • Samarbejde med forsikringsselskaber (overvågning af evt. udbetaling af erstatninger)
  • Adgang til information fra lufthavne (stavnsbinding)

Et sådant overvågningssystem vil reelt betyde, at det bliver en overvågning af alle borgere i hele landet, for alle er potentielle ydelsesmodtagere.

For at nå så langt, har man reelt set kørt en hetz og stigmatiseringskampagne af minoriteter og samfundets bund igennem de sidste to årtier. For at gøre det mere spiseligt for den almindelige vælger. Dem, det ikke berører.

NU KOMMER det så frem, i artiklen V-minister vil skrotte plastikkort: - Spild af resourcer, at Ellen Trane Nørby, vil have sundhedskortet afskaffet, angiveligt for at spare på plasten (endnu en sprogmanipulering). Vi skal i stedet have endnu en app på vores mobiltelefon. En app der potientelt kan bruges til yderligere overvågning.

Det har tidligere været nævnt fra socialdemokratisk side. Men også Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam, foreslog i august 2018 at afskaffe kontanterne.

Vi skal derefter kun kunne bruge kort eller Mobilepay (endnu en overvågningsmulighed). En af grundene, der gives, er 'kriminalitet'.

Hvis man tror, man kan afskaffe kriminaliteten med afskaffelse af kontanterne, så er man fuldstændig blind for, hvordan økonomisk kriminelle opererer i dag. Bare tænk på de skandaler, der rulles ud på stribe i disse tider. Det burde bankdirektøren om nogen, være meget bevidst om.

DERFOR HAR JEG, af disse grunde, heller aldrig min mobil med, når jeg går ud. Min wifi er slået fra til alle tider, så den kun fungerer som en analog mobiltelefon. Sådan bliver det ved med at være.

Der er sat et lille rundt plaster over mit kamera på min laptop, og mikrofonen er slået fra. Jeg klikker aldrig på reklamer. Jeg køber ikke online, med mindre jeg er tvunget til det, og jeg bruger ikke rejsekort og har ikke bil (der kan nummerpladescannes). Jeg betaler alt kontant osv.

Vi jubler over de teknologiske 'fremskridt', imens vi accepterer at blive overvåget på alle ledder og kanter. Politikerne bruger 'frygten for terror' som undskyldning for overvågningen, og vi accepterer det blindt.

Argumenterne om, ”at har man intet at skjule ...” så kan det da være ligemeget, holder ikke en meter. Med mindre vi vælger at slette ordet 'privatliv' fra det danske ordforråd.

Man er ubevidst om, hvor vigtigt ens privatliv er. Det er ren retorik, når sådanne argumenter lægges på bordet. Dem, der kender mig, ser mig som alt for ærlig og åben om mit privatliv. Sådan har jeg altid været. Mine folkeskolelærere advarede omkring det. Forskellen er, at så længe det ikke er ved digital deling, vælger jeg selv, hvem jeg deler mit privatliv med.

MED 'UDVIKLINGEN' og vores accept har vi forberedt det allerbedste grundlag for en sindsyg diktator til at lave et kup! Og vi har selv redt sengen.

I USA er Trump allerede godt på vej, hans 'bedste venner' er alle diktatorer. Tro ikke, at han villigt giver magten fra sig igen. Næh, han vil kæmpe med næb og kløer for at blive siddende, om det så betyder, at USA's forfatning skal pilles fra hinanden.

Han vil villigt underskrive et dekret, der betyder en indskrænkelse af individets rettigheder, eller retten til privatliv, hvis det bare hjælper hans egne interesser. Bare vent og se.

Overvågningen og kontrollen er der allerede, også i Danmark. Inviteret ind i privatlivets sfære af en befolkning, der lalle-glade og forblændede accepterer det hele. For det jo 'udviklingen'.

Nej, det er ikke udvikling, det er afvikling, afvikling af alt det vi har kæmpet for i mere end 150 år. Det er begyndelsen til afviklingen af menneskerettighederne. Det er begyndelsen til enden.

Vi behøver ikke frygte "1984" og 'big brother', for det dystopiske styre er her allerede!

JEG FLYGTER SNART væk fra Danmark over grænsen til Tyskland. Der er man nemlig meget bevidste om, hvad sådan en udvikling kan føre til. Tænk lige over, hvorfor man på Google maps ikke kan finde 'streetview' i Tyskland. Hvorfor Tyskland har de mest strikse love, hvad angår opsætning af overvågningskameraer?

Det er ikke for sent. Vi kan stadig nå at sige fra. Men generelt er vi for syge med sociale medier og tant og fjas på fjernsynet.

Så sygeligt afhængige, at vi er villige til at give køb på retten til ikke bare privatlivet men selve livet. Vi sidder allerede nu i nogens hule hånd! Vi er styret af den neoliberalistiske kapitalisme, og vi tror, det er fremskridt.

Det ender galt det her!

Dette er et debat-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News