betalt indhold
Derfor skal I sove nøgne sammen
3 gode grunde til du skal sove nøgen med din partner

At sove nøgne sammen kan ifølge videnskaben resultere i et lykkeligere parforhold på mere end én måde. Læs med her og få tre gode grunde til, at du og din partner skal sove nøgne sammen for fremtiden.

I samarbejde med Mathilde Mackowski, der er stifter af Danmarks største online sexshop Sinful.dk, kommer her 3 forklaringer på, hvorfor det er godt for parforholdet at sove nøgne sammen.

Dette er dine klare fordele ved at sove nøgen med din partner

1. Det giver en bedre søvn

Ifølge The American Academy of Sleep Medicine er det en naturlig del af din døgnrytme, at din kropstemperatur falder, når du sover dybt. Derfor er det en god idé at smide tøjet, når du skal sove:

Hvis du har det for varmt om natten, så sænkes din søvnkvalitet. En forringet søvnkvalitet kan gå ud over dit parforhold, da den manglende nattesøvn kan gøre, at du mangler overskud til din partner i de vågne timer.

Derfor er det vigtigt at få en god søvn, for at vedligeholde et harmonisk og godt forhold, hvor I begge har overskud til hinanden.

Desuden betyder det at sove ”hud mod hud”, også at kroppen øger produktionen af oxytocin, hvilket også er bedre kendt som ”kærlighedshormonet”, udtaler Dr. Fran Walfish til Medical Daily.

2. Det er sundt for kvindens underliv

Den amerikanske læge og forfatter Jennifer Landa udtaler, at det er sundt for kvindens underliv at sove nøgen.

”Miljøet i kvindens underliv kan sammenlignes med en tropisk regnskov. Fugtigheden i vagina giver grobund for bakterier, der kan føre til svampeinfektioner” forklarer Jennifer Landa.

Ved at sove nøgen bliver de nedre regioner luftet i løbet af natten. Og det er denne udluftning, der sikrer et tørt og sundt miljø i kvindens vagina, hvilket ifølge Jennifer Landa er nødvendigt for at holde svampeinfektionerne for døren.

3. I bliver mere intime og dyrker mere sex

Jennifer Landa påpeger ligeledes, at det har en positiv indflydelse på sexlysten, når I sover nøgne sammen:

”At sove nøgne sammen tilskynder sex, og sexede forhold er lykkelige forhold” siger hun.

Når I dyrker mere sex, vil I også opleve, at intimiteten mellem dig og din partner øges, da sex udskiller kærlighedshormonet oxytocin, der blandt andet får dig til at føle dig tættere knyttede til din partner.

Når I vågner op, er chancen for morgensex også større, når I begge ligger nøgne.

En god måde at sætte ekstra krydderi på sexlivet, kan være ved at investere i sexlegetøj, som kan hjælpe med at åbne nye og spændende sider af jeres sexliv.

Ifølge Mathilde Mackowski, så er især parvibratoren We Vibe 4 populær blandt par, da den giver vibrationer til både manden og kvinden samtidig.

Sådan får I mest ud af at sove nøgne sammen

Mathilde give her sine bud på, hvordan du skruer op for intimiteten, når du sover nøgen sammen med din partner:

”Det er intimt at sove nøgne sammen, fordi I ligger hud mod hud, hvilket gør, at I får mere lyst til hinanden” forklarer Mathilde Mackowski.

”For at skrue endnu mere op for lysten, kan I lægge ud med en intimmassage af hele kroppen, inden I dyrker sex. Her kan jeg anbefale jer at benytte en intim glideolie, som kan bruges til massage af hele kroppen samt kønsdelene” afslutter Mathilde Mackowski.

Mathilde giver sit bud på hvordan I skruer op for intimiteten.

Betalt indhold: Leveret i samarbejde med Sinful

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.