Derfor betaler rekordmange ekstra til deres pension i år

Medlemmerne af Industriens Pension betaler rekordmange ekstra penge ind på deres pension.
- Vi oplever, at de fleste vælger at sætte pengene ind på en aldersopsparing, som er særligt egnet for dem, der ikke betaler topskat, samtidig med at man undgår modregning i folkepensionens pensionstillæg, siger Joan Alsing, der er forsikringsdirektør i Industriens Pension.
- Vi oplever, at de fleste vælger at sætte pengene ind på en aldersopsparing, som er særligt egnet for dem, der ikke betaler topskat, samtidig med at man undgår modregning i folkepensionens pensionstillæg, siger Joan Alsing, der er forsikringsdirektør i Industriens Pension. Foto: Scanpix/arkiv

Der kan være skattemæssige fordele ved at indbetale ekstra penge på sin pensionsopsparing inden nytår, og det er der tilsyneladende mange af Industriens Pensions medlemmer, som har fået øjnene op for.

Inden for de seneste fire år er engangsindbetalingerne tredoblet, og sidste år landede de på 74 millioner kroner.

Det beløb matchede man allerede i slutningen af november, og de foreløbige tal indikerer, at man når 20 procent højere end sidste år, når rådhusklokkerne i København ringer 2016 ind.

Og blandt Industriens Pensions medlemmer er særligt én pensionsform populær.

- Vi oplever, at de fleste vælger at sætte pengene ind på en aldersopsparing, som er særligt egnet for dem, der ikke betaler topskat, samtidig med at man undgår modregning i folkepensionens pensionstillæg.

- Det er også derfor, at vi anbefaler den til vores medlemmer, siger Joan Alsing, der er forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Hun tror, at de ekstra indbetalinger er et udtryk for, at der er kommet mere luft i økonomien oven på finanskrisen.

- Og så ved vi også alle sammen godt, at vi lever længere, og derfor skal vores opsparing også strække længere.

- Fra politisk side har man varslet en løbende stigning i pensionsalderen. Det har givet mange en bevidsthed om, at man også selv må til lommerne, siger hun.

Industriens Pension har sørget for ikke at sende alle medarbejdere på juleferie, så det er muligt at få rådgivning inden nytår, hvis man overvejer at lægge lidt ekstra til side.

- Men vi oplever faktisk også, at rigtigt mange benytter sig af vores selvbetjeningsløsning, siger hun.

For at være helt sikker på, at indbetalingen bliver registreret inden nytår, er det en god idé at gøre det seneste 30. december.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.