Der søges stadig efter MH370

Man leder stadig efter flyet MH370, der forsvandt i marts. Det ligger muligvis på bunden af Det Indiske Ocean.
MH370 forsvandt tilbage i marts, men man leder stadig.
MH370 forsvandt tilbage i marts, men man leder stadig. Foto: Vincent Thian/AP

Der er tirsdag fundet vragdele fra det forsvundne AirAsia-passagerfly ud for Borneos kyst, og indtil videre er 40 lig blevet bjærget, oplyser den indonesiske flåde. Det forventes, at samtlige 162 passagerer er omkommet.

2014 har været et år med mange flystyrt hos asiatiske flyselskaber, og særligt Malaysia Airlines har haft et særdeles uheldigt år med to markante flystyrt og forlis rundt om i verden.

8. marts forsvandt passagerflyet MH370 på radaren over Det Indiske Ocean, og flyet er fortsat ikke fundet. 17. juli blev passagerflyet MH17 skudt ned over Ukraine, og alle 298 passager omkommer.

Det seneste flystyrt minder i sin helhed meget om det forsvundne MH370-fly, som myndighederne fortsat leder efter i Det Indiske Ocean. Her er en status på den eftersøgning:

* Hvor leder man efter flyet?

Flere skibe er i gang med at afsøge et område på 60.000 kvadratkilometer vest for Australien, hvor man via sonar forsøger at afdække havbunden for at finde det forsvundne fly.

* Hvor langt er man nået?

Ifølge efterforskerne har man fået afsøgt to tredjedele af det planlagte område - dog endnu uden noget resultat.

* Hvornår forventer man eftersøgningen færdig?

Såfremt der ikke opstår problemer med skibene, udstyret eller vejret, så forventer myndighederne, at eftersøgningen er færdig til maj 2015.

* Hvad har man derudover gjort?

I starten af december tog de australske myndigheder dna-prøver på familiemedlemmer til alle de formodede ofre på flyet. Skulle man derfor finde flyet, bliver det lettere at få identificeret alle passagererne.

Kilder: The Week og DPA

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.