Dennis Kristensen om portør-sag: Regionen misbruger sin ledelsesret
Foto: Scanpix
Striden mellem portørerne på de sjællandske sygehuse og Region Sjælland ser ud til at gå ind i en ny fase, skriver DAGBLADET Roskilde.

FOA og LO vil på et kommende fællesmøde bede regionen om omgående at trække de varslede fyringer tilbage. Ellers vil de to forbund indlede en arbejdsretssag imod Region Sjælland og Danske Regioner.

Det sker som konsekvens af, at regionen har prikket 20 portører og en serviceassistent på skulderen og krævet, at de uddanner sig til serviceassistenter starten af 2018. Ellers kan regionen ikke garantere for deres fortsatte ansættelse.

Den fremgangsmåde "holder ikke", mener FOA-formand Dennis Kristensen, der understreger, at sagen handler om mere end de 20 portører:

- Regionen har stillet i udsigt, at et større antal portører og ansatte på rengøringsoverenskomster tilsvarende skal skifte overenskomst i de kommende år på samme vilkår. Dermed bryder Region Sjælland den forpligtelse, som en overenskomst indeholder, til at være loyal over for overenskomstens indhold og dækningsområde, siger han til DAGBLADET Roskilde.

Ifølge Dennis Kristensen "misbruger" regionen sin ledelsesret ved at sætte "en pistol for panden" for de portører, som man har vurderet er bedst egnet til uddannelsen som serviceassistent samtidig med, at de pågældende vil blive afskediget, hvis de siger nej tak.

- Det er også afgørende at slå fast, at det ikke er arbejdsmangel, der kan begrunde afskedigelserne, fordi arbejdsopgaverne ikke fjernes, men fortsat skal udføres - formentlig fuldstændig som i dag, siger Dennis Kristensen.

Det er ikke lykkes avisen at få en kommentar fra Region Sjælland til fagforbundenes udmelding inden deadline.