Dennis K. fra Cuba: Regnedrenge bestemmer for meget
Det er McKinsey-konsulenter og regnearka-ekvilibrister, der styrer butikken Danmark. Derfor skal finansministeren sætte sig solidt i førersædet, mener formanden for FOA, Dennis Kristensen. Pressebillede FOA
Det er 'regneark-ekvilibrister og McKinsey-konsulenter', der styrer butikken Danmark. Derfor må finansminister Bjarne Corydon (S) træde i karakter, mener FOA-formand Dennis Kristensen, der blander sig i debatten fra sin ferie på Cuba.

- Det er McKinsey-konsulenter og regneark-ekvilibrister, der svinger takstokken herhjemme.

Det skriver Dennis Kristensen, formand for Fagforeningen FOA i dag på sin Facebookprofil.

Godt nok er fagforeningsbossen på ferie på Cuba, men det forhindrer ham ikke i at revse landets finansminster, Bjarne Corydon (S), som han mener, må træde mere i karakter overfor regnedrengene:

"Der skal sidde en finansminister i førersædet, som rent faktisk holder begge hænder på rattet, og forlanger at andre holder fingrene væk," mener fagforeningsbossen.

Forsker: Venstrefløj skal have flere regnedrenge

Udmeldingen kommer på baggrund af en artikel i Ugebrevet A4 i dag, hvor professor ved CBS, Ove Kaj Pedersen, siger, at der er brug for flere analysemuskler i fagbevægelse og på venstrefløjen.

- Der skal være analysekraft og tænketanke, der kan matche Finansministeriet. Altså en regnedreng over for en regnedreng. Et regneark over for et regneark, fastslår professoren.

Dennis Kristensen mener ikke, at det nytter det store at opruste på analysefronten, så længe regnedrenge og smarte konsulenttyper hvisker i finansministerens øre.

"I mine øjne giver det ikke et afgørende gennembrud for indflydelse, hvis fagbevægelsen i stedet for holdninger og saglige argumenter stiller med McKinsey-konsulenter og regnearks-ekvilibrister," skriver han.

Der er i stedet brug for en stærkere minister med stærke holdninger, mener fagforeningsbossen.

"Man skal være sig bevidst, at finansministre fra begge sider af Folketinget har opgivet at føre politik baseret på holdninger," skriver Dennis Kristensen.

'Husk at hold fri, Dennis'

I kommentarsporet på Facebook bliver formanden af flere personer mindet om, at han er på ferie og bør koble af i stedet for at følge med i dansk politik.

- HOV HOV, Dennis Kristensen, DU HAR FERIE!!!!! NYD DEN OG...HUSK DU HAR FRI!!!! :), skriver Dorthe Holtse Jeppesen eksempelvis.