Denne tykke vinterjakke bliver særligt populær i år

Advertorials

Sponsoreret indhold:
Hvilken vinterjakke skal du have på til vinteren? Mens kulden ofte afgør, hvor meget forskelligt overtøj du skal have på, er en god isolerende vinterjakke nødvendig for at holde hele overkroppen varm. Vi har set på 3 forskellige typer af vinterjakker til herrer, der opfylder dine behov. Særligt dunjakken er utrolig populær og vil igen i år sælge godt, fordi den er let og isolerer utroligt godt.

DMIs sæsonprognose for vinteren er kommet ud. Det bliver en kold start, en lidt varmere midte og så slutter vinteren af med en kold februar. Alt i alt en vinter, der ligger lidt under den normale gennemsnitstemperatur. Det kræver en varm vinterjakke. Men hvad er egentlig den varmeste vinterjakke? Det kommer helt an på dit aktivitetsniveau, og hvilket fyld vinterjakken har.

Din vinterjakke skal passe til aktiviteten

Det gælder for dig om at klæde dig på til det, du skal ud i. Ofte er det dog svært at vurdere, hvor varm en vinterjakke er, når du prøver den i butikken og hvor varm den er i det vejr, du skal ud i. Du vil gerne have, at din vinterjakke skal være varm i hård frost og måske mindre varm og isolerende i mild kulde. Vi har herunder opstillet tre forskellige typer af vinterjakker - fra let og lun til varm og stor. De har alle deres fordele, både hvad angår jakkens fyld, hvor vandtæt den er og dit aktivitetsniveau.

Den forede jakke – er god i alt slags vintervejr. Det er den, der i gennemsnit bliver købt flest af, fordi den både holder dig varm og tør. Vandsøjletrykket ligger på alle disse modeller over 3000 mm, hvilket er vandtæt.

Bonus info:

  • Forede jakker du bør undgå: Vinterjakker hvor polyester er det mest brugte materiale. Polyester holder dig nemlig ikke varm. Vinterjakker af polyester er derimod billige.
  • Din foretrukne forede vinterjakke: Vinterjakker der har bomuld, uld, dun el. lign. som fyld og materiale er gode, varme jakker.

 

Overgangsjakken – er til de perioder, hvor vejret bliver lidt varmere, men hvor det samtidigt er koldt om aftenen og natten. De fede modeller i denne kategori er bl.a. læderjakken, bomberjakken, en quiltet jakke eller en let frakke. Hvad for en jakke, du skal tage på, er helt op til dig og den lejlighed, du klæder dig på til.

Bonus info:

  • Din overgangsjakke passer særligt godt til læderhandsker og halstørklæder, der sætter scenen for en god stil.
  • Overgangsjakker giver dig windbreaker egenskaben og kan krydres med en varm pullover, så du sikrer dig varmen.

 

Dunjakken – Dunjakken er et ikon fra 90’erne, men har lige siden kunne ses i gadebilledet. Den kommer både i mindre, smallere modeller og i store oppustede modeller. De isolerer selvfølgelig forskelligt, men deres dun gør jakken utroligt let og isolerende. Det er denne kombination, der har gjort den til en vellidt vinterjakke.

Bonus info:

  • Dunjakker du bør undgå: Dunjakker hvor der er flere fjer end dun. Så er det ikke rigtig nogen dunjakke mere.
  • En kvalitets dunjakke kan holde den samme isolering i næsten 10 år, hvilket gør den til et godt køb på langt sigt

Dunjakkens funktionalitet gør den populær

Der er forskel på en kvalitets dunjakke og en billigere model. Du skal især lægge mærke til tætheden af dunen samt hvor mange procentdel af jakkens fyld, der består af dun og fjer. I kvalitets dunjakker vil over 90 % af jakkens fyld bestå af dun, mens fjerene vil være under 10 %. De billigere modeller indeholder op til 20-30 % fjer, hvilket giver knap så god isolering.

Dun er i sig selv lette og isolerer utrolig godt. Hvis der er mange dun i en jakke, vil dunjakken være utroligt isolerende og ganske let. Det passer utroligt godt, hvis du skal gå i meget koldt vejr, men knap så godt i situationer, hvor du skal være meget aktiv. Dun er nemlig ikke særligt gode til at udskille fugten fra kroppen. Hvis du derfor skal være mere aktiv, er det en god ide at anskaffe sig en tyndere dunjakke, som du enten kan bruge under en tynd jakke eller som overgangsjakke sammen med en pullover. Det gælder altså for dig om at kende dit aktivitetsniveau og vide, hvad du skal bruge din vinterjakke til.

Du kan se flere vinterjakker til mænd på Tøjekspertens hjemmeside, inden du tager ned og prøver din næste vinterjakke i butikken.

Ovenstående indhold er sponsoreret