Del Potro efter triumf: Jeg var tæt på at stoppe karrieren

Sport
Tennisspilleren Juan Martin del Potro kunne søndag løfte armene i triumf. (Foto: Foto: Jayne Kamin-oncea/Scanpix)

Skadesproblemer har været tæt på at sætte en stopper for Juan Martin del Potros tenniskarriere.

Tennisspilleren Juan Martin del Potro har været hårdt plaget af skader gennem karrieren. De sendte i 2016 den tidligere US Open-vinder helt ud af top-1000 på verdensranglisten.

Af samme årsag var det ekstra stort for den tårnhøje argentiner, da han søndag triumferede i ATP-turneringen i Indian Wells.

I finalen besejrede han verdensetteren Roger Federer, der ellers var ubesejret i 2018 frem til mødet med Juan Martin del Potro.

- Jeg var så tæt på at stoppe med at spille tennis, fordi jeg var igennem tre operationer i mit håndled, og problemet ikke kunne løses, siger del Potro ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg var deprimeret i en længere periode, og jeg var ikke meget for at lægge en indsats i at komme mig oven på håndledsskaden.

- Men gudskelov er jeg skadefri nu, og jeg spiller tennis igen. Jeg gør det, fordi jeg elsker det, siger argentineren.

Del Potro trak sig sejrrigt ud af et medrivende opgør mod Federer, som kom ind til kampen som favorit efter sin fænomenale sæsonstart.

Undervejs overlevede del Potro desuden tre matchbolde, som schweizeren havde kæmpet sig frem til.

- Det var en utrolig kamp på alle måder. Vi spillede tennis på et højt niveau. Folk var oppe at køre i alle dueller, siger del Potro.

Titlen i Indian Wells var del Potros anden i 2018. Tidligere i marts strøg han til tops i turneringen i Acapulco, og han er nu oppe som nummer seks på verdensranglisten.

/ritzau/