Debatindlæg Debat: Danmark bør kæmpe for blød Brexit

Niels Fuglsang er Socialdemokratiet i Midtjyllands spidskandidat til Europa-Parlamentet.

DEN 29. MARTS STEMTE det britiske underhus for tredje gang nej til den aftale som premierminister Theresa May har forhandlet med EU. Det betyder, at vi er et skridt nærmere, at Storbritannien ryger ud af EU uden en aftale. Det skal vi gå langt for at undgå, for det vil både ramme briterne og os selv.

Nu hvor Underhuset har stemt nej til alle forslag om at forlade EU med en aftale, kan det være fristende at sige farvel og tak. Storbritanniens politiske system er brudt sammen, og de politiske partier tænker tilsyneladende kun på, hvordan de kan udnytte situationen til at fremme deres egne snævre interesser. Men er det virkelig vores problem?

JA, BREXIT KAN FÅ hårde konsekvenser ikke blot for briterne, men også for os. Vi kom med i EF i 1972 sammen med Storbritanien. Det var ikke tilfældigt, for Storbritannien er en af vores største handelspartnere, og derfor var og er det vigtigt for os at kunne handle med briterne uden hindringer.

Danmarks eksport til Storbritannien udgør 86 milliarder kroner årligt og skaber 39.000 jobs. Her i Jylland kan konsekvensen af Brexit blive til at tage og føle på. Fiskerne ved kysten fanger eksempelvis i dag 40 procent af deres fisk i britisk farvand. Og landmændene sender stadig masser af bacon og smør vestpå.

BRITERNE RISIKERER Parlamentets tredje forkastelse af Mays aftale nu at ryge ud af EU uden en aftale den 12. april. Det vil være en katastrofe for alle. Derfor bør vi stadig holde muligheden for en aftale med Storbritannien åben, og hvis briterne ønsker det må de få mere tid. Det britiske politikere opfører sig som pattebørn. EU må holde fast i rollen som den voksne og tålmodige, selvom det kan være fristende at smække døren i og sige: Brexit means Brexit!

 

Dette er et debat-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News