Restaurant Vejlegården kom på alles læber sidste år, da 3F-medlemmer kæmpede for at få de ansatte på en 3F-overenskomst og derfor blokerede restauranten.
Senere gik sagen til Arbejdsretten, der i november sidste år kendte konflikten lovlig. Eneste undtagelse var 3F's opfordring til kundeboykot via bannere og løbesedler samt blokaden af afhentning af organisk affald.
Men når den konflikt-, brand- og konkursramte restaurant slår dørene op igen lørdag 11. maj, bliver gæsterne hverken modtaget af blokadevagter eller røde faner. Det siger 3F Vejles formand Martin Jensen.
- Det er jo en helt ny restaurant med nogle helt nye folk, der er bag. Vi byder de virksomheder, der kommer til Vejle, velkomne. Det er dejligt, at der starter nogle nye virksomheder op, siger Martin Jensen.
Det var ellers en lang og sej kamp, som fagbevægelsen tog med den tidligere forpagter og nu nye køkkenchef på restauranten Amin Skov.
Han overtog Vejlegården sidste år med ansatte, som han ville have over på en overenskomst med Kristelig Fagforening i stedet for den med 3F.
Det fik fagbevægelsen til at se rødt. Der var tale om en virksomhedsoverdragelse - og derfor får ansatte traditionelt deres overenskomster med sig fra den tidligere arbejdsgiver.
Men selv om det nu er Amins kone, Marie Lykke Skov, der er bestyrer af restauranten, kan folk komme ind og spise stegt flæsk med persillesovs uden at blive mødt af vrede 3F-medlemmer ved indgangen.
Martin Jensen slår over for Ritzau fast, at der er tale om en nystartet virksomhed, da Vejlegården gik konkurs i begyndelsen af marts:
- Vi håber på et godt samarbejde. Det er den vej vi normalt vis takler den her slags situationer - med samarbejde og dialog mellem virksomheder og danske fagforeninger, siger Martin Jensen.
/ritzau/