De delte noget på nettet: Nu falder hammeren

Krimi
Henter afspiller ...
/ritzau/

I alt 32 mænd skal direkte i fængsel. Tre af disse skal i fængsel på livstid. Mændene bliver dømt for at opildne til terrorisme.

32 mænd blev idømt lange fængselsstraffe i retten i det vestlige Kina fredag, i en sag der omhandler distribution af ulovligt indhold på internettet.

Kina bliver ofte beskyldt for at censurere alt for meget af internettet for befolkningen, men i denne sag er det terroristers farlige adfærd på nettet, der bliver slået ned på, forklarer landets statslige medier.

Tre personer blev idømt fængsel på livstid, mens de 29 øvrige dømte modtog fængselsstraffe i størrelsesordenen mellem fire og 15 år. Mændene er kendt skyldige i at have downloadet og spredt 'voldeligt indhold' på nettet, som ifølge retten har opildnet til den seneste række af blodige angreb, der har ramt den vestligt beliggende Xinjiang-provins.

I Xinjiang kæmper den muslimske etnicitet, de såkaldte uighurer, for at løsrive sig fra regeringen i Beijing, og det har resulteret i adskillige voldsomme attentater og angreb i løbet af det seneste år. I maj mistede 48 mennesker livet i et bombeangreb i provinsen.

Det har fået den kinesiske regering til at sætte et stort antal politibetjente og soldater ind i området, hvor flere hundrede uighurer er levet anholdt og fængslet i år. Flere af disse er blevet dømt til døden. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen