DBU kulegraver omstridt disciplinærudvalg

Sport
DBU's formand, Jesper Møller, har sat gang i en undersøgelse af Fodboldens Disciplinærinstans. (Foto: Foto: Ida Guldbæk Arentsen/arkiv/Scanpix)

En arbejdsgruppe på seks mand skal gå Fodboldens Disciplinærinstans efter i sømmene.

Dansk fodbolds disciplinære system og det omstridte udvalg, der går under navnet Fodboldens Disciplinærinstans, skal under lup.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) i en pressemeddelelse.

Udvalget idømmer straf til klubber, der ikke har styr på tilskuerne eller langer karantæner ud til spillere, der laver unoder uden for dommerens synsvinkel.

Men disciplinærudvalget har været udskældt, og nu har DBU nedsat en arbejdsgruppe, der skal kulegrave enheden.

- Samtidig ønsker DBU's bestyrelse at se på sammensætningen af Fodboldens Disciplinærinstans og i øvrigt lytte til input og forslag fra den nye arbejdsgruppe, som kan forbedre sagsbehandlingen, minimere interessekonflikter og underbygge de dømmende instansers uafhængighed af DBU, lyder det.

Seks mand er udpeget til at gå disciplinærsystemet efter i sømmene:

Advokaterne Jens Hjortskov, Peter Rønnow og Lars Kühnel. Divisionsforeningens turneringschef, Peter Ebbesen, OB-sportsdirektør Jesper Hansen samt en advokat eller jurist fra DBU, der skal fungere som sekretær.

DBU varsler, at yderligere et par navne bliver tilføjet gruppen, der skal komme med anbefalinger til bestyrelsen i første halvår af 2018.

/ritzau/