DBU: DIF og LO vil mægle i anspændt fodboldkonflikt
Pernille Harder og de danske landsholdsspillere kommer ikke til at møde Holland på fredag. Foto: Yves Herman/Scanpix/arkiv
Danmarks Idrætsforbund og Landsorganisationen i Danmark har tilbudt hjælp i fodboldkonflikten.

Der kan være hjælp på vej til at løse den igangværende konflikt om en ny lønaftale for kvindelandsholdet og U21-landsholdet i fodbold.

Dansk Boldspil-Union (DBU) meddeler, at Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Landsorganisationen i Danmark (LO), der er paraplyorganisation for 18 medlemsforbund, har tilbudt at hjælpe med at få løst konflikten.

- Ja, jeg kan bekræfte, at vi har fået en udstrakt hånd fra DIF og LO om at gå ind som mægler, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, til BT.

- Det ser vi meget positivt på, fordi det blandt andet handler om, hvorvidt idrætsorganisationer skal være arbejdsgiver eller ej.

- Det mener vi ikke, vi er, men eftersom det er et af de punkter, vi ikke kan blive enige om, ser vi meget positivt på, at LO og DIF går ind i det, men det kræver to, der tager imod det, siger han.

Det vides endnu ikke, om Spillerforeningen, der repræsenterer spillerne, vil takke ja til at få DIF og LO ind som mæglere.

DBU og Spillerforeningen sad søndag senest ved forhandlingsbordet, men siden er det ikke lykkedes at komme videre.

Konflikten har foreløbig betydet, at kvindelandsholdets udsolgte EM-finalerevanche mod Holland på fredag i Horsens er blevet aflyst.

DBU mener, at Spillerforeningen stiller for store krav på spillernes vegne.

DBU opfordrer på sin hjemmeside Spillerforeningen til at mødes til forhandlinger senere onsdag.

Kvindelandsholdet skal på tirsdag efter planen møde Ungarn på udebane i den første kamp i VM-kvalifikationen.

/ritzau/