Danskerne holder på sommerpengene

Danskerne har ikke brugt løs i sommervarmen. (Foto: Foto: LINDA JOHANSEN/POLFOTO)

Selvom forbrugertilliden er i top, så havde de danske butikker mindre gang i kasseapparatet i juni.

Danskernes tror på bedring i økonomien både i samfundets kasser og på hjemmefronten. Men i juni gav det sig ikke udslag i klingende kasseapparater i de danske butikker.

Fra maj til juni faldt detailsalget 0,6 procent, oplyser Danmarks Statistik. Hos erhvervsorganisationen Dansk Erhverv er der dog alligevel optimisme, når man ser på det samlede billede af danskernes købelyst.

- Det er selvfølgelig dårlige nyheder, at detailomsætningen faldt i juni måned. Omvendt så kommer det efter fire måneders kontinuerlig stigning, og samlet set ser 2014 ganske fornuftigt ud fra detailhandlens synsvinkel, siger konsulent i Dansk Erhverv Malthe Munkøe i en kommentar.

- Trods nedgangen i juni kan 2014 meget vel blive det første gode år for detailhandlen, siden krisen ramte os for seks år siden, tilføjer han.

Detailsalget var samlet en halv procent højere i andet kvartal end i første kvartal, trods faldet i juni.

Onsdag kom det frem, at indikatoren for de danske forbrugeres syn på økonomien - forbrugertilliden - i juli for første gang nogensinde steg for femte måned i træk. Indikatoren landede på det højeste niveau siden januar 2007.

/ritzau/