Dansker presser sig på helt i toppen af Le Mans

Sport
Denne Porsche 919 Hybrid ligger i spidsen for Le Mans. Bilen er en af bare seks startende i den bedste klasse, LM P1. Tidligt søndag var der der kun tre biler tilbage i den kategori. (Foto: Foto: Jean-francois Monier/AFP)

Efter halvdelen af løbet er overstået, ligger flere danske kørere til podiepladser ved dette års Le Mans.

Danskeren David Heinemeier Hansson er med helt i toppen af den samlede stilling ved dette års Le Mans.

Efter godt 13 af de i alt 24 timer løbet varer, er danskeren og hans to medkørere på Vaillante Rebellion-teamet nummer tre.

Førstepladsen i den samlede stilling indtages af Porsche fra den bedste klasse, LM P1.

Ti omgange efter ligger Jackie Chang DC Racing, og lige i udstødningsrørene følger bilen med den danske kører ved rattet. Afstanden mellem de to er sølle fire sekunder.

Placeringen er imponerende i betragtning af, at David Heinemeier Hansson deltager i den næstbedste klasse, LM P2. Det samme gør for øvrigt bilen på andenpladsen.

Den førende Porsche er med i den bedste klasse, LM P1. Her var seks biler til start, men Toyota har kun en af sine tre biler tilbage. Og den er helt nede på en 47.-plads i den samlede stilling med 29 omgange op til førerbilen.

I LM GTE Pro-klassen ligger Aston Martin Racing med Nicki Thiim og landsmanden Marco Sørensen på førstepladsen. I den samlede stilling er teamet på en 19.-plads.

Holdet er dog kun ni sekunder foran en anden bil fra Aston Martin Racing, men har tilbagelagt hele 25 flere omgange end Porsche GT Team på tredjepladsen i den klasse.

Jan Magnussen er som sædvanlig med i en Corvette. Veteranen var efter de første timer med i spidsen, men er nu over en omgang efter den førende Aston Martin.

Den sidste dansker i feltet er Christina Nielsen. Hun er faldet lidt tilbage og indtager en tiendeplads i sin Ferrari i GTE Am-klassen. Teamet har tilbagelagt fire omgange færre end den førende bil, der ligeledes er en Ferrari.

Løbet slutter klokken 15 søndag eftermiddag.

/ritzau/