Massakren i Paris Dansker i Paris: Folk er i chok
Bevæbnede mænd stormede onsdag Paris-redaktionen for det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo og dræbte mindst 12 personer - heriblandt to politifolk, oplyser de franske myndigheder. Foto: Thibault Camus/AP
Marie Louise Albers, der bor nær Charlie Hebdo, fortæller om en stemning i Paris, hvor folk er i chok.

Hvis den danske freelancejournalist Marie Louise Albers ikke havde været på en gåtur, havde hun befundet sig hjemme cirka en kilometer fra angrebene på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Hendes kvarter er nu blevet forvandlet til en stor politiafspærring efter massakren på det franske ugeblad.

- Jeg bor selv en kilometer herfra, og 200 meter fra min dør er der spærret af, siger hun fra en af de politiafspærringer, der er i området.

- Jeg er et par hundrede meter fra gaden, men der er spærret af, og selv journalister har ikke mulighed for at gå længere end det her.

LÆS OGSÅ: Danske politikere: Vi er forfærdede

Når Marie Louise Albers kigger rundt, er det tydeligt, at angrebet har taget hårdt på de lokale.

- Folk er meget chokerede. Man kan se det på gaden, hvor jeg har set folk gå rundt og græder.

- Jeg har en god fransk veninde, der er journalist, som ringede og var helt ude af den, fordi det er første gang, journalister i Frankrig angribes på den måde, siger Marie Louise Albers.

Aktiviteten i området er taget af efter en heftig trafik af politikbiler og ambulancer.

- Jeg kan se tre-fire politibiler og et par ambulancer. Der er ikke så meget trafik ind længere. Jeg tror, de fleste sårede er kørt væk, siger hun.

LÆS OGSÅ: Journalistformand: Angreb trækker tråde til Muhammed-krise

Onsdagens angreb på satiremagasinet har ifølge de internationale nyhedsbureauer kostet mindst 12 mennesker livet, mens flere er alvorligt såret. Selvom satiremagasinet tidligere har været udsat for angreb, er dette det alvorligste til dato.

I 2011 blev magasinet udsat for et brandattentat efter at have bragt en forside med profeten Muhammed.

/ritzau/