Dansker i Australien efter påkørsel: Jeg skal ikke derind
Det bringer minder om en tidligere hændelse i Melbourne, efter at en bilist har ramt fodgængere i centrum.

Torsdag eftermiddag lokal tid har en bilist ramt flere fodgængere i den australske storby Melbourne. Ifølge politiet var det en bevidst handling.

Hændelsen bringer uhyggelige minder om et angreb i Melbourne i januar, hvor en mand kørte en stjålen bil ind i flere fodgængere på en gågade i den centrale del af byen.

Det fortæller danske Nanna Møller, som er bosat i Australien i Boronia - en forstad 30 kilometer uden for Melbourne.

- Når australierne bliver ramt af sådan nogle hændelser, står folk sammen og sørger. Jeg er sikker på, at der er en vrede over, at det kan ske igen, siger hun.

Torsdagens hændelse, hvor mindst 15 mennesker er blevet såret, har også fået betydning for Nanna Møllers planer i julen.

- Jeg skal nok ikke lige ind og se julelys og juleshoppe med mine to små børn. Jeg bor selv langt derfra, men alligevel får det mig til at tænke, at jeg ikke har lyst til at tage derind lige nu, siger hun.

Føreren af bilen, som ifølge politiet i delstaten Victoria er anholdt, ramte fodgængere i den centrale del af Melbourne på gaden Flinders Street mellem Elizabeth Street og Swanston Street.

Nanna Møller fortæller, at området ofte er meget befærdet og fyldt med mennesker, som går fra Flinders Street Railway Station mod Melbournes forretningskvarter.

- Der er altid rigtig mange fodgængere, og man går i en slange. Man går ikke hurtigere end den, der går foran en. Det er et tæt pakket område, hvor der altid er mange mennesker, fortæller hun.

/ritzau/