Dansker er blandt sårede ved angreb i London
Syv blev dræbt og 48 blev såret ved et angreb i London lørdag aften. En dansker er blandt de sårede. Pågældende er i bedring. Foto: Adrian Dennis/AFP

En dansker er blandt de sårede ved et angreb, der fandt sted i London 3. juni.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice på Twitter.

Den pågældende er i bedring og forventes udskrevet fra hospitalet tirsdag eller onsdag.

Personen er dansk statsborger og har dobbeltstatsborgerskab. Den sårede er bosiddende uden for Danmark. Sammen med sine pårørende er personen tilbudt bistand fra ambassaden i London.

Udenrigsministeriets Borgerservice ønsker ikke at oplyse yderligere om sagen. Derfor vides det ikke, om der er tale om en mand eller kvinde, eller hvor gammel personen er.

Borgerservice oplyser dog, at man fortsat følger situationen efter angrebet. Søndag lød meldingen fra Borgerservice, at myndighederne har hjulpet flere danskere, som befandt sig nær angrebet.

Meldingen om den sårede dansker er også nået frem til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Lige landet i Paris til trist besked om, at en dansker er blandt de sårede ved angrebet i #London. Ønsker god bedring til alle tilskadekomne, skriver han på Twitter.

Angrebet fandt sted lørdag aften, da en hvid varevogn torpederede fodgængere på London Bridge. Herefter stak gerningsmændene tilfældige mennesker ned i et kvarter, der er kendt for dets barer og restauranter.

Gerningsmændene dræbte syv personer og sårede 48 andre. Af dem er 32 fortsat indlagt på hospitaler, og 15 af dem er i kritisk tilstand, var meldingen tirsdag ved middagstid.

Tirsdag ved middagstid mindedes briterne ofrene for angrebet.

I alt tre mænd menes at have udført angrebet i London lørdag aften. Alle tre blev dræbt af politiet.

Britisk politi afslørede tirsdag kort før klokken 13 dansk tid, hvem man mener er en den tredje mand bag angrebet. Det menes at være den 22-årige Youssef Zaghba fra det østlige London.

Mandag aften offentliggjorde politiet i London identiteten på de to andre gerningsmænd. Deres navne er Khuram Shazad Butt og Rachid Redouane.

/ritzau/

/ritzau/