Dansk tv-kok langer ud efter Esben Lunde: Du blæser frygten op

Kokken Nikolaj Kirk mener, at Esben Lunde Larsen (V) smider "frygt-kortet" i debatten om ulve i Danmark.
- Ministeren har været med til at blæse frygten op, siger kokken Nikolaj Kirk (tv) om miljøminister Esben Lunde Larsens syn på ulve.
- Ministeren har været med til at blæse frygten op, siger kokken Nikolaj Kirk (tv) om miljøminister Esben Lunde Larsens syn på ulve. Foto Foto: Sofie Mathiassen / Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Hører ulven til i den danske natur? Dét spørgsmål kan skabe stor debat for tiden, og snakken om det store rovdyr fik nyt brændstof, efter en 66-årig mand i mandags blev anholdt og sigtet for at skyde et ulv.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Manden er sigtet for at skyde ulven, der er fredet, på en mark ved Ulfborg i det vestlige Jylland.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har efter anholdelsen udtalt, at ulve er et problem i Danmark.

- Jeg forstår godt, at folk, der bor tæt på ulven eller har husdyr, bliver bange, sagde Venstre-politikeren i tirsdags til nyhedsbureauet Ritzau.

Nikolaj Kirk, der blandt andet er kendt fra tv-programmet 'Nak og Æd', er af den opfattelse, at Esben Lunde Larsen er med til at blæse en unødvendigt frygt op om ulve.

- Ministeren har været med til at blæse frygten op i stedet for bruge den viden, vi har om ulve. Når man sidder som minister, bør man være seriøs og kunne forklare folk nøgternt, hvad ulven er for en størrelse i stedet for at smide frygt-kortet, siger Nikolaj Kirk til BT.

Han fremhæver Tyskland, der siden år 2000 har haft ulve i naturen, og hvor der ikke har været ét eneste eksempel på angreb på mennesker. Ulvene er kommet til Danmark fra netop vores naboland i syd.

Mandag formiddag modtog Midt- og Vestjyllands Politi en anmeldelse fra en person, der efter eget udsagn havde overværet nedskydningen af den vestjyske ulv på en mark øst for Ulfborg.

Ved 14.30-tiden så vidnet en mand komme kørende i en bil på marken, hvor han affyrede skud mod ulven fra sin bil, og i næste øjeblik kørte han væk fra stedet.

Politiet fandt senere en ung hunulv, som var dræbt af skud. Ejeren blev hurtigt identificeret - der var tale om en 66-årig mand fra lokalområdet. Han nægter at have skudt ulven.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.