Dansk tv-kok langer ud efter Esben Lunde: Du blæser frygten op
- Ministeren har været med til at blæse frygten op, siger kokken Nikolaj Kirk (tv) om miljøminister Esben Lunde Larsens syn på ulve. Foto Foto: Sofie Mathiassen / Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Kokken Nikolaj Kirk mener, at Esben Lunde Larsen (V) smider "frygt-kortet" i debatten om ulve i Danmark.

Hører ulven til i den danske natur? Dét spørgsmål kan skabe stor debat for tiden, og snakken om det store rovdyr fik nyt brændstof, efter en 66-årig mand i mandags blev anholdt og sigtet for at skyde et ulv.

Manden er sigtet for at skyde ulven, der er fredet, på en mark ved Ulfborg i det vestlige Jylland.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har efter anholdelsen udtalt, at ulve er et problem i Danmark.

- Jeg forstår godt, at folk, der bor tæt på ulven eller har husdyr, bliver bange, sagde Venstre-politikeren i tirsdags til nyhedsbureauet Ritzau.

Nikolaj Kirk, der blandt andet er kendt fra tv-programmet 'Nak og Æd', er af den opfattelse, at Esben Lunde Larsen er med til at blæse en unødvendigt frygt op om ulve.

- Ministeren har været med til at blæse frygten op i stedet for bruge den viden, vi har om ulve. Når man sidder som minister, bør man være seriøs og kunne forklare folk nøgternt, hvad ulven er for en størrelse i stedet for at smide frygt-kortet, siger Nikolaj Kirk til BT.

Han fremhæver Tyskland, der siden år 2000 har haft ulve i naturen, og hvor der ikke har været ét eneste eksempel på angreb på mennesker. Ulvene er kommet til Danmark fra netop vores naboland i syd.

Mandag formiddag modtog Midt- og Vestjyllands Politi en anmeldelse fra en person, der efter eget udsagn havde overværet nedskydningen af den vestjyske ulv på en mark øst for Ulfborg.

Ved 14.30-tiden så vidnet en mand komme kørende i en bil på marken, hvor han affyrede skud mod ulven fra sin bil, og i næste øjeblik kørte han væk fra stedet.

Politiet fandt senere en ung hunulv, som var dræbt af skud. Ejeren blev hurtigt identificeret - der var tale om en 66-årig mand fra lokalområdet. Han nægter at have skudt ulven.