Dansk svømme-stjerne har lige født: Vil nu til OL på egen hånd

Sport
Hendes mand, den tidligere topsvømmer Marco Loughran, er nu også hendes træner. OL-satsningen er derfor, hvad Jeanette Ottesen betegner som et "familieprojekt". (Foto: Foto: Olufur Steinar Gestsson/Scanpix Ritzau/arkiv)

Jeanette Ottesen vil nå et femte OL, og hun vil gøre det uden støtte fra Dansk Svømmeunion eller Team Danmark.

Svømmeren Jeanette Ottesen har ændret sine planer og satser alligevel på at kvalificere sig til OL i 2020, hvilket i givet fald vil blive svømmerens femte OL.

En graviditet betød, at hun sidste år missede kortbane-EM i København, hvilket skulle have været karrierens internationale punktum.

Med sin fem måneder gamle datter, Billie-Mai, på bassinkanten har den succesfulde crawl- og butterflysvømmer genoptaget et hårdt træningsprogram, der skal bringe hende til OL i Tokyo. Det siger hun til DR.

- Jeg skal tilbage på den store scene, og det kribler i mig, når jeg snakker om det. Jeg er nødt til at slutte af på en ordentlig måde.

- Hvis Billie-Mai en dag spørger, hvorfor jeg stoppede med at svømme, kan jeg ikke klare tanken om, at det var på grund af hende. Nu er jeg først færdig, når jeg har nået mit femte OL i 2020, siger Ottesen.

Hendes mand, den tidligere topsvømmer Marco Loughran, er nu også hendes træner. OL-satsningen er derfor, hvad Jeanette Ottesen betegner som et "familieprojekt".

Tidsmæssigt harmonerer rollen som mor nemlig ikke med træningstiderne for de øvrige danske elitesvømmere under Dansk Svømmeunion og Team Danmark.

- Jeg kan ikke love dem, at jeg hver morgen står klar på vandkanten 6.30, når jeg har et spædbarn. Jeg kan ikke opfylde deres krav, så simpelt er det, siger Ottesen til DR.

Ved at træne på egen hånd er hun derfor på jagt efter en sponsor, som vil finansiere udgifterne til træningslejre og stævner i udlandet.

Den 30-årige svømmer har vundet et utal af mesterskabsmedaljer. Hun har blandt andet vundet to verdensmesterskaber på langbane og tre på kortbane.

Ved OL i Rio vandt hun sin eneste olympiske medalje, da hun sammen med Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume svømmede sig til bronze i 4 x 100 meter medley.

/ritzau/