Dansk skuespillerpars søn bliver også skuespiller

Underholdning
53-årige Lars Mikkelsensynes selv, at han er en sjov far i den virkelige verden. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix)

Lars Mikkelsens og Anette Støvelbæks ædste søn, Lue, følger i fars og mors fodspor og er i gang med en uddannelse som skuespiller ved Odense Teater.

Der er ikke meget sjov i Lars Mikkelsens rolle i DR's nye seermagnet "Herrens Veje".

Her spiller Lars Mikkelsen den martrede præst og kvartalsdranker Johannes. En rolle som også indebærer, at den populære skuespiller udfordrer familien.

Men mens dramaet får frit spil søndag aften i de danske stuer, så siger Lars Mikkelsen til ugebladet, at dramaet udebliver i hans privatliv, hvor forholdet til sønnerne Lue og Thor er af en helt anden dimension:

- Jeg synes selv, at jeg er en meget sjov og god far, siger Lars Mikkelsen.

Sønnerne har han med skuespiller-kollegaen og hustruen gennem 28 år, 50-årige Anette Støvelbæk, som i "Badehotellet" spiller fabrikant-fruen Alice Frigh.

22-årige Lue er i gang med tredje år på Skuespillerskolen ved Odense Teater, mens 16-årige Thor lige er gået ud af folkeskolen. Lars Mikkelsen bakker op om ældstesønnens drømme om de skrå brædder.

- Branchen er hård, så på den måde kan jeg være nervøs for det, men jeg er fuld af tro på ham og på hans talent. Jeg har set ham optræde flere gange, og han er simpelthen så god.

"House of Cards"-skuespilleren er udover at være aktuel i "Herrens Veje" også aktuel i den anmelderroste DR-dokumentar "Historien om Danmark", hvor han har rollen som den gennemgående vært.